Kuriózní nehody: řidič boural, když sledoval policisty, dva opilí cyklisté se srazili a zranili

O dopravních nehodách informuje policie každý den. Některé z nich mají ale mimořádně nevšední okolnosti nebo rovnou příčiny. Dvě takové se odehrály teď u nás na Olomoucku.

Oba cyklisté, kteří se v noci srazili, byli poměrně dost opilí | Foto: Policie ČR

V sobotu po jedné hodině v noci se srazili na cyklostezce mezi obcemi Skrbeň a Horka nad Moravou dva cyklisté, osmačtyřicetiletá žena a jednatřicetiletý muž. To se samozřejmě stát může, zvláště v noci. Ovšem když pak byli cyklisté podrobeni testům, ukázalo se, že jsou oba opilí. Žena měla v krvi 1,5 promile a mladý muž skoro 2 promile. Při pádu se přitom cyklistka zranila natolik vážně, že musela být převezena vozidlem RZS do Fakultní nemocnice Olomouc. Nehodou se policie nadále zabývá.

V pondělí kolem poledne se odehrála nehody tří aut přímo v Olomouci v ulici Dolní Novosadská. Důvodem, proč k této nehodě došlo, byla prý probíhající policejní kontrola na kraji silnice. 

Šestatřicetiletý řidič Fordu, který právě jel ve směru k ulici Rooseveltova, se místo před sebe díval na policisty, takže pak nestihl zabrzdit. Narazil do zastavené Škody Fabie, ta byla odhozena a zezadu narazila do před ní stojícího BMW. Při nehodě byl zraněn 66letý řidič Fabie, který byl vozidlem RZS převezen do Fakultní nemocnice Olomouc. Ještě před příjezdem záchranné služby zraněnému muži poskytli první pomoc přítomni policisté. V tomto případě u nikoho nebyl zjištěn alkohol. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na téměř 300 tisíc korun. Také touto nehodou se policie dále zabývá. 

Foto: Policie ČR



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj