Tragická nehoda na železnici: nedaleko Olomouce usmrtil večer rychlík člověka

Tragická nehoda se odehrála v sobotu večer na železničním koridoru mezi Olomoucí a Štěpánovem. Expres IC 547 zde usmrtil člověka. Do půlnoci musel být na trati zastaven provoz. Příčina této tragické události je v šetření.

Nehoda se stala na koridoru v úseku mezi Olomoucí a Štěpánovem | Ilustrační foto: Google Maps

"Včera po 21. hodině jsme přijali oznámení o srážce osoby s vlakem, ke které došlo na hlavním železničním koridoru mezi Štěpánovem a Olomoucí. Osoba na místě zraněním podlehla," uvedla dnes ráno tisková mluvčí policie Ivana Skoupilová.

Známo zatím není, zda šlo o nešťastnou nehodu nebo o úmysl neboli sebevraždu. Policie případ nadále vyšetřuje. Podle informací Olomouckého Deníku se tragická nehoda odehrála v úseku, kde si lidé občas zkracují cestu a přecházejí přes koleje. Jelikož se jedná o koridor, kde vlaky jezdí vysokou rychlostí, je to samozřejmě značně rizikové a hazardní chování. "Přesné příčiny a okolnosti tragické události jsou předmětem dalšího šetření. Nic nenasvědčuje cizímu zavinění," uvedla Ivana Skoupilová.

Jednalo se o expres Ostravan, který mířil z Prahy do Bohumína. Úplný provoz na frekventované trati byl obnoven krátce před půlnocí.

Pohled na železniční koridor v úseku mezi Olomoucí a Štěpánovem | Ilustrační foto: Google Maps



INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj