Bezcitný zloděj! Staršímu muži na invalidním vozíku ukradl všechny peníze

Mimořádně ostudný charakter měl zločin, kterého se dopustil šestadvacetiletý muž v Olomouci před hlavním nádražím. Nakonec byl dopaden a policie mu teď sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádež.

Zloděj si vyhlédl invalidu s penězi a po chvíli ho okradl | Ilustrační foto: stevepb / Pixabay.com

Obviněný mladý muž se měl ve středu 28. srpna v Olomouci před hotelem Clarion dát do řeči s 56letým člověkem na invalidním vozíku. Když si mladík všimnul, že hendikepovaný muž má v náprsní kapse u sebe finanční hotovost, rozhodl se jej sledovat až na autobusovou zastávku k hlavnímu nádraží. "Pachatel využil okamžiku, kdy chtěl poškozený nastoupit do autobusu, přistoupil k němu a z kapsy mu vzal finanční hotovost ve výši 2 600 Kč. Po činu z místa utekl pryč. Jeho jednání si všiml svědek, který pachatele následně dostihl u prodejny Albert na třídě Kosmonautů," popsala situaci tisková mluvčí policie Ivana Skoupilová. Dostižený pachatel mladému muži odevzdal jen část odcizených peněz a rychle z místa utekl. Získané peníze mladík předal zpět okradenému muži.

Policistům se pak díky zjištěným poznatkům podařilo pachatele vypátrat. Tomu nyní v případě odsouzení hrozí za přečin krádež mimo jiné až dva roky za mřížemi.




INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj