Nadával ženám, obtěžoval je a fyzicky napadal. Teď sedí ve vazbě a čeká na trest

Ve vazební věznici skončil 30letý muž z Olomouce, který od května letošního roku vulgárně a fyzicky útočil na ženy na různých místech v Olomouci.

Obtěžoval ženy v Olomouci. Teď je ve vazbě | Ilustrační foto: archiv

Kriminalisté územního odboru Olomouc zahájili jeho trestní stíhání ve středu 18. září. Obviněný je ze spáchání zločinu ublížení na zdraví a přečinů ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví.

Muž si vybíral náhodné kolemjdoucí ženy různého věku, na které vulgárně pokřikoval a slovně jim vyhrožoval ublížením na zdraví. Když je míjel, neváhal do nich strčit rukama popřípadě celým svým tělem. V několika případech poškozené upadly na zem. Jedna žena dokonce utrpěla při pádu zranění, se kterým skončila hospitalizovaná v nemocnici. Podle svědectví na sociálních sítích byly útoky pachatele nevybíravé a v ženách vzbuzovaly velký strach, i když třeba šlo jen o nadávky. 

Policisté se případem intenzivně zabývali. Během procesních úkonů shromáždili veškeré důkazní prostředky a vyslechli více než desítku poškozených žen. Policie prostřednictvím médií žádala případné další oběti, aby se přihlásily, což se v několika případech také stalo.

Ihned po zahájení trestního stíhání podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval. Trestní stíhání tak probíhá vazebně.

Obviněnému nyní hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.




INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj