Nová drzost zlodějů: posílají falešné policejní výzvy k zaplacení pokuty!

Žádné dopravní přestupky nezpůsobili, přesto za ně ale draze zaplatili! Včera se na policii obrátila starší žena z Přerova, která se stala obětí podvodníků. Podobnou, mimořádně drzou lest podvodníků neodhalil ani mladý muž z Hranicka.

Podvodníci zasílají falešná upozornění o dlužných pokutách za překročení rychlosti | Ilustrační foto: MP Olomouc

Poškozená obdržela na svůj telefon podvodnou SMS, která ji informovala o neuhrazené pokutě za překročení rychlosti. Ženu pak kontaktoval údajný pracovník banky a vylákal z ní přihlašovací údaje k jejímu mobilnímu bankovnictví a zřízení tzv. smart klíče na nové mobilní zařízení, které nemohla oklamaná žena samozřejmě ovládat. Za pomoci získaných podkladů si podvodník sjednal přístup do jejího internetového bankovnictví, odkud převedl peníze ze spořicího účtu na běžný a poté pomoci prémiové karty vybral hotovost ve výši 280 tisíc korun z bankomatu v Praze.

Na stejnou legendu doplatil i mladý muž, kterému byl zaslán odkaz na údajnou českou společnost vymáhající pokuty za dopravní přestupky. Poškozený na odkaze, v domnění, že touto cestou údajnou neuhrazenou pokutu zaplatí, zvolil svoji banku a byl převeden do sekce plateb. Zde už byly předem vyplněny všechny položky včetně částky 6 477 korun, což byl mimochodem celý zůstatek na jeho účtu, a odsouhlasil ho. Tím o své poslední peníze přišel.

Oba případy policie prověřuje pro trestné činy související s internetovou kriminalitou. 



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1