Po havárii na dálnici zasahoval vrtulník záchranky. Pod Červenohorským sedlem hořel autobus

Dvě vážné havárie na silnicích zaměstnaly v neděli hasiče, policii a v jednom případě i záchranku v Olomouckém kraji. Nejprve dopravní nehoda osobního auta na dálnici D35 u obce Daskabát, následně pak požár autobusu, plného mladých fotbalistů.

Autobus, který převážel fotbalisty, kompletně shořel. Všichni naštěstí stihli včas vystoupit. | Foto: HZS Olomouckého kraje

V prvním případě sjelo osobní auto z dálnice mimo komunikaci do blízkého lesíku. Ve vozidle byly čtyři zraněné osoby. Dva zranění museli být následně letecky  transportováni do nemocnice.

Hasiči na místě provedli protipožární opatření, vyřezali havarované vozidlo z pod stromů, kde bylo zaklíněné, a zajistili unikající provozní kapaliny.


Druhou událost pak hasiči dnes řešili na silnici I/44 pod Červenohorským sedlem. Autobus převážející patnáct mladých fotbalistů s trenéry začal hořet. Všichni pasažéři včetně řidiče naštěstí opustili autobus včas, takže nikdo nebyl zraněn. Ani pohotovým pokusem o uhašení hasícími přístroji se nepodařilo předejít kompletnímu zničení autobusu. Při příjezdu hasičů už byl celý vůz v plamenech. Hasiči jej uhasili, zajistili únik provozních kapalin a odčerpali cca 200 litrů nafty z nádrže. Příčinou požáru byla technická závada v motoru.

Výše škody byla určena na 200 tisíc korun.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1