Opilý cizinec boural a převrátil těžké nákladní auto. Skončil rovnou za mřížemi

K dopravní nehodě nákladního automobilu u obce Ondrášov ve směru na Moravský Beroun vyráželi tento týden olomoučtí dpravní policisté. Devětatřicetiletý řidič cizí státní příslušnosti nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým momentálním schopnostem a vlastnostem vozidla, dostal smyk a vjel do protisměru.

Foto: Policie ČR

Během okamžiku se auto dostalo zpátky do svého jízdního pruhu a zde narazilo do betonové výpustě a dopravní značky. Nakonec řidič s náklaďákem skončil v drátěném plotě, převrácený na pravém boku. Vůz byl do značné míry zdemolován. Cizinec pak policistům nadýchal hodnoty kolem 1, 5 promile. Následně byl zadržen a umístěn do policejní cely. Jen díky šťastné shodě okolností se při nehodě s nikým nestřetnul a nedošlo tak ke zranění nebo obětem na životech. 

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny a odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Foto: Policie ČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty