Tragické nehody pokračují. V pátek zemřeli dva lidé, v sobotu přibyly další havárie

Po tragické nehodě řidiče skútru se v pátek večer stala ještě jedna podobná nehoda. Zahynul při ní cyklista. V noci na sobotu se odehrála další vážná nehoda, když zraněné museli vyprostit z auta hasiči, a v sobotu v podvečer se srazilo auto s vlakem.

Zraněné museli ze zdemolovaného auta vysvobodit hasiči. / Foto: HZS Olomouckého kraje

V pátek 16. července o půl deváté večer vyjely záchranné složky do obce Cholina na Olomoucku k havárii cyklisty. Z protazím přesně nezjištěných příčin tam v příkopu havaroval šedesátiletý cyklista. „Muži se bohužel ani přes veškerou snahu přítomných a záchranářů nepodařilo pomoci. Veškeré okolnosti a souvislosti, za kterých k této tragické události došlo, jsou předmětem dalšího policejního šetření,“ uvedla k tragické nehodě mluvčí Policie ČR Jiřina Vybíhalová.

Krátce před tři čtvrtě na tři v noci na sobotu zasahovali společně policisté, hasiči a záchranáři u havárie osobního vozidla v katastru obce Cholina. Mladá řidička Renaultu při jízdě ve směru k obci Odrlice nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu komunikace, vlastnostem vozu a svým schopnostem. V levotočivé zatáčce v klesání dostala s vozem smyk, vůz se přetočil přes střechu a narazil do vzrostlého stromu. Po havárii zůstala řidička a další čtyři cestující ve vozidle zaklíněni. O jejich vyproštění se postarali hasiči. „Všech pět cestujících, kteří podle prvotních informací utrpěli lehká zranění, přepravili záchranáři k ošetření do nemocnice,“ dodala Jiřina Vybíhalová. Řidička se podrobila dechové zkoušce, která vyloučila, že by řídila pod vlivem alkoholu. Veškeré příčiny a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Krátce před půl šestou odpoledne se na železničním přejezdu bez závor a signalizačního zařízení mezi obcemi Dubčany a Odrlice srazil osobní motorový vlak, jedoucího ve směru na Litovel, s osobním autem. Řidič auta z prozatím přesně nezjištěných příčin nedbal zvýšené opatrnosti a narazil do boku vlaku. Podle prvotních informací se nehoda obešla bez zranění. Vedle vlakového personálu ve vlaku cestovali čtyři cestující. Jak strojvedoucí, tak řidič osobního vozidla, se podrobili dechovým zkouškám, které vyloučily, že by řídili pod vlivem alkoholu. Veškeré okolnosti této dopravní nehody policisté společně s pracovníky drážní inspekce na místě dokumentují.

Už v pátek jsme informovali, že po poledni vyjížděly složky integrovaného záchranného systému k tragické dopravní nehodě motocyklisty s vozidlem v obci Dlouhá Loučka (foto vpravo, zdroj: Policie ČR). Podle dosavadního šetření 33letý řidič malého motocyklu Maxon nepřizpůsobil rychlost jízdy a v pravotočivé zatáčce přejel do protisměru, kde se srazil s protijedoucím vozidlem Land Rover. Řidič motocyklu na místě utrpěl smrtelné zranění. Policisté dalším šetřením zjistili, že motocyklista měl vysloven platný dvouletý zákaz řízení všech motorových vozidel. Okolnosti nehody jsou i nadále v šetření. 



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty