Sprejer poničil skoro čtyřicet domů. Vysvětlil to tak, že je tvořivý a baví ho to

Policistům obvodního oddělení Olomouc 4 se podařilo dopadnout „fantoma“, který od poloviny dubna do 10. července 2021 posprejoval či pomaloval až čtyři desítky objektů v Olomouci. Především na základě intenzivního operativního šetření se policistům podařilo ustanovit konkrétního pachatele – 19letého mladíka z Olomouce.

Malování ho baví, uvedl na svou obhajobu muž, který počmáral čtyřicet domů

Klec spadla v těchto dnech, kdy si policisté pro něj přišli a následně mu sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Mladík se doznal ke všem 37 pomalovaným objektům. Malby tvořil různými barvami všude, kde se mu zlíbilo. Nejen na soukromé objekty, ale i na budovy obchodních či sportovních center, knihoven, nebo na chodníky, odpadkové koše, elektrické rozvaděče apod.

Celkem způsobil škodu přesahující 320 tisíc korun. "Olomoučan uvedl, že maloval, neboť je tvořivý člověk a malování jej baví," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Na druhou stranu si neuvědomil, jak velkou škodu svým počínáním způsobil a svého jednání litoval. Mladíkovi hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty