Vážná nehoda, automobil se zřítil z vysokého mostu! Na místě byli jako první celníci

Velmi vážná dopravní nehoda, při níž spadlo auto z desítek metrů vysokého mostu, měla neobvyklé první zasahující. Nebyli to ani hasiči, ani zdravotníci, ale příslušníci celní správy. "Celníci jsou v některých případech u autonehod v první linii. Důvodem toho je jejich nepřetržitá služba na zpoplatněných komunikacích. Své o tom ví i kontrolní skupina z Celního úřadu pro Olomoucký kraj, která v minulých dnech u jedné takové zasahovala," uvedl mluvčí Celní správy ČR David Kubenz.

Auto se zřítilo z mostu / Foto: Celní správa ČR

V úterý 7. září v dopoledních hodinách kontrolovala hlídka oddělení Mobilního dohledu situaci na dálnici D1 ve směru Kojetín – Ivanovice na Hané. "Na 247. kilometru si celníci všimli viditelně poškozených kovových svodidel a zábradlí mostu, na kterém se nacházela část karosérie vozu. Po zastavení a zabezpečení místa pomocí zvláštního výstražného zařízení si celníci všimli vozidla, které se nacházelo zhruba padesát metrů pod mostem. Jednalo se o značně poškozené dodávkové vozidlo bíle barvy," popsal situaci david Kubenz.


Foto: HZS Olomouckého kraje

U nehody bylo několik civilistů, kteří už telefonicky přivolali složky IZS. Celníci tedy okamžitě seběhli pod konstrukci mostu, kde se nacházel pouze řidič, který byl při vědomí a komunikoval. Řidič byl ve vozidle zaklíněný a stěžoval si na necitlivost dolních končetin. Následně byla provedena kontrola, zda řidič viditelně nekrvácí, což se nepotvrdilo. Se zraněným celníci nemanipulovali, aby případně nezhoršili některé vnitřní poranění. S řidičem až do příjezdu lékaře komunikovali, aby neupadl do šoku. 

Během zásahu se ukázalo, že nabouraný vůz převážel autobaterie, které se při nehodě poškodily a unikala z nich na plochu asi padesáti metrů kyselina. Celníci tedy místo zabezpečili a všechny přítomné vyzvali k přesunu do bezpečného prostoru. Řidiče z auta vyprostili pomocí hydraulických rozpínáků, nůžek a střihačů pedálů profesionální hasiči. Vzhledem k vážnosti situace i ke špatně přístupnému terénu byl zraněný muž převezen do nemocnice leteckou záchrankou.

Foto: Celní správa ČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty