Skoro devět stovek hříšníků! Celníci během turistické sezóny kontrolovali dálniční známky

Od začátku roku funguje nový systém elektronických dálničních známek. Řidiči si v rámci tohoto systému zakupují již pouze elektronickou vinětu, jenž nahradila papírové kupony. Systém kontroly je dvojí, mobilní a stacionární. V prvním případě jsou to kamery na vybraných mýtných branách a v druhém přenosné sady, které mají celníci v autech. V obou případech systém vyhodnotí, zda má dané auto dálniční poplatek.

Ilustrační foto: Celní správa ČR

Prázdninové měsíce jsou charakteristické zvýšeným pohybem vozidel na zpoplatněných komunikacích, který je dán hlavní turistickou sezónou. Právě v rámci letní sezóny proto provedli olomoučtí celníci několik cílených kontrolních akcí, které se zaměřovaly na elektronické dálniční známky.

Od června letošního roku do doznívající zářijové turistické sezóny zaznamenali celníci 867 přestupků a udělili v souvislosti s nezakoupenou elektronickou dálniční známkou pokuty v celkové výši přesahující 1,25 milionů korun. Od ledna letošního roku pak byly k poslednímu září uloženy pokuty v celkové výši téměř 2,5 milionů korun za 1722 takových přestupků. Z toho plyne, že se opravdu nevyplatí jet na dálnici bez poplatku, i když probíhající kontroly nemusí být na první pohled příliš viditelné. 

Elektronickou dálniční známku lze snadno zakoupit na stránkách www.edalnice.cz nebo ve vybraných obchodních místech.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty