Pusť ji, nebo uvidíš! Ozbrojený muž chtěl "vysvobodit" zadrženou zlodějku

Policejní auta se zásahovými jednotkami včera v podvečer za kvílení majáčků projížděly Olomoucí. Mířily k prodejně Lidl v areálu Timpo na třídě Svornosti. Policisté zde zadrželi ozbrojeného muže, který vyhrožoval pracovníkovi ostrahy prodejny.

Ilustrační foto: Lidl Česká republika

„V pondělí 11. října o tři čtvrtě na šest odpoledne nám bylo oznámeno, že do zabezpečovací místnosti v supermarketu v Olomouci na třídě Svornosti vběhl muž. Na místo během tří minut od oznámení přijely policejní hlídky a muže zadržely,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Podle policie nastala kritická situace tak, že pracovník ostrahy prodejny zadržel šestadvacetiletou ženu za drobné krádeže a odvedla ji do zázemí prodejny. „Po chvíli za ní do těchto neveřejných prostor vešel její kamarád, který měl vytáhnout nůž, držet jej podél nohy a jít směrem k ostraze se slovy, aby ženu pustil, nebo uvidí,“ popsal Libor Hejtman. Jakmile byl ale ozbrojený muž pracovníkem ostrahy upozorněn, že jsou na místě kamery, nůž raději zase schoval. Na místě nebyl nikdo zraněn.

Třicetiletý muž je podezřelý z přečinu nebezpečné vyhrožování, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Ilustrační foto: Lidl Česká republika v.o.s.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty