Podnapilý šťastlivec: sice ho srazil vlak, ale nikomu se přitom vůbec nic nestalo

Umíte si představit, že by o vás "zavadil" rychle jedoucí vlak a vám se nic nestalo? Přesně tohle se odehrálo v sobotu, přičemž v hlavní roli byl muž, který měl v žilách kromě krve taky trochu alkoholu. I když se mu nestalo nic, tak ho asi čeká mastná pokuta.

Ilustrační foto: Policie ČR

V sobotu 16. října dostala policie krátce před půl sedmou na tísňovou linku 158 oznámení o srážce vlaku s osobou na trati mezi železničními zastávkami Újezd a Uničov. Podle dosavadních informací měl jít 55letý muž v těsné blízkosti koleje směrem na Uničov. Projíždějící vlak o něj zavadil levým nárazníkem, což muže odhodilo do příkopu.

"Po příjezdu policistů na místo byl již muž v péči zdravotnické záchranné služby. Se všemi komunikoval a neměl na sobě viditelné zranění. Při dechové zkoušce nadýchal téměř jednu promile. Z preventivních důvodů jej zdravotníci převezli do nemocnice, odkud byl ještě téhož dne propuštěn," uvedla Petra Vaňharová, tisková mouvčí policie. Štastný průběh železniční nehody doplňuje i další dobrá zpráva, že zraněn nebyl ani nikdo z cestujících ve vlaku a na vlakové soupravě nevznikla žádná hmotná škoda. Provoz na trati byl omezen zhruba na jednu hodinu.

Muž je nyní podezřelý z přestupku podle zákona o drahách, za který mu u správního orgánu hrozí pokuta až do výše 10 tisíc korun.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty