Z domu se valil hustý černý dým. Velký požár rodinného domu oznámilo hned několik volajících

Rozsáhlý požár rodinného domku a jeho přístaveb ve Štěpánově na Olomoucku zaměstnává dnes od poledne profesionální i dobrovolné hasiče z devíti jednotek. V poledne na tísňovou linku volalo hned několik oznamovatelů, že vidí hustý černý kouř a plameny ze střechy domu. Zásah hasičů byl mimořádně náročný!

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči potvrdili zahoření přístavku, od nějž se vzňala střecha a podkrovní části rodinného domku. Operační středisko na žádost velitele posílilo zasahující o jednotky ze II. stupně požárního poplachu. Společně s profesionálními jednotkami stanic Olomouc, Litovel, Šternberk na místě zasahují také dobrovolné jednotky Bohuňovice, Liboš, Olomouc, Horka na Moravě a Tři Dvory.

Hasičům ztěžovalo práci velké množství uskladněného materiálu a sena v půdě i přístavbách, navíc museli celou dobu pracovat v dýchací technice. Kvůli dohledání a dohašení všech ohnisek byla nakonec odstraněna celá střecha, již tak požárem poškozená. Po skončení zásahu hasiči zakryjí střechu plachtou.

Obyvatelům poničeného domu bylo ve spolupráci se starostou zajištěno náhradní ubytování. Z důvodu zajištění hasiči provedou také po skončení hasebního zásahu provizorní zakrytí plachtami.

Celá událost se naštěstí obešla bez zranění. „Přesnou příčinu požáru aktuálně došetřují hasiči ve spolupráci s Policí ČR. S největší pravděpodobností se bude jednat o nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm,“ uvedl tiskový mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 1,7 milionu korun.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty