Vlak versus auto: při střetu na kolejích byli čtyři zranění, pro jednoho musel přiletět vrtulník

K vážné železniční dopravní nehodě došlo ve čtvrtek 25. února v Kralicích na Hané. Při nehodě se střetl v obci na přejezdu vlak a osobní automobil. Ve stejné obci se přitom dehrála vážná nehoda už dopoledne.

Vážná nehoda na železničním přejezdu / ® Foto: HZS Olomouckého kraje

"Ze zdemolovaného vozidla jsme zachraňovali řidiče a spolujezdce, kteří zůstali po srážce zaklíněni uvnitř. Hydraulickými nůžkami jsme odstřihli dveře na obou stranách automobilu a na páteřní desce jsme je s vážnými zraněními vyprostili ven. Jednoho jsme předali letecké záchranné službě, druhého pak ZZS. Celkem si záchranáři převzali do péče čtyři zraněné osoby," popsala Lucie Balážová, mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.


Vážná nehoda na železničním přejezdu / ® Foto: HZS Olomouckého kraje  

Ve vlaku cestovalo 20 osob, nikomu z cestujících se naštěstí nic nestalo. Pasažéři museli vlak opustit a dopravce jim zajistil náhradní přepravu. Místo zásahu si převzali hasiči Správy železnic a Policie ČR k vyšetření okolností a příčin železniční dopravní nehody.

Vážná nehoda na železničním přejezdu / ® Foto: HZS Olomouckého kraje  

V Kralicích to byl přitom během jediného dne už druhý velký zásah profesionálních hasičů. Dopoledne záchranáři vytahovali osmnáctitunový plně naložený krmný vůz, pod kterým se utrhla krajnice vozovky a hrozilo, že se zcela převrátí. Hasičům se ale naštěstí podařilo velmi těžký vůz vyrovnat a pomocí speciální techniky vyzdvihnout zpět na vozovku. 


Nehoda těžkého krmného vozu dopadla dobře / ® Foto: HZS Olomouckého kraje  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty