Neuvěřitelný případ: dva roky nenastoupil do vězení a zfetovaný jezdil bez řidičáku autem

Při zastavení osobního auta VW Bora se v pondělí 17. ledna krátce po druhé hodině nestačili olomoučtí policisté divit. U 38letého řidiče zjistili, že usedl za volant, ač má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, až do února 2023. U toho to ale neskončilo - ukázalo se, že těch prohřešků, i daleko vážnějších, je mnohem více.

Ilustrační foto: Pixabay.com

Řidič podstoupil dechovou zkoušku i orientační vyšetření na drogy. V obou případech to přineslo pozitivní výsledek. Nadýchal přes 1, 5 promile a orientační test mu vyšel pozitivní na amfetamin/metamfetamin. Na muže navíc vydal koncem roku 2020 Okresní soud v Olomouci příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Za mřížemi si měl odpykat dvanáctiměsíční trest odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost, avšak do věznice ve stanovený termín nenastoupil. Po provedených úkonech jej policisté eskortovali do Vazební věznice Olomouc.

Celý případ je nyní prověřován pro podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a také pro ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži, že si svůj původní trest "vylepší" novým trestem odnětí svobody až na dvě léta.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty