Lupič sundal oblek a opět šplhá po římse. Zatím jen jednou denně, stejně jako orloj

Leze po římse, hlasitě nadává a poutá pozornost chodců. Tak se chová jedinečný exponát, který zdobí budovu Muzea umění v Olomouci. Socha lupiče se už zbavila ochranného proticovidového obleku a od zítřka bude opět v akci.

Lupič na římse Muzea umění je opět v akci. Zatím jen jednou denně. / Foto: Zdeněk Sodoma

Socha, kterou pro Muzeuzm umění vytvořil známý autor David Černý, bývá běžně v provozu od začátku dubna do konce září v době od 10 do 18 hodin, kdy má lákat návštěvníky do muzea. Nicméně muzeum je zatím uzavřené, a proto – aby případní diváci o atrakci nepřišli úplně – bude Lupič utíkat z muzea s plastikou Karla Nepraše v batůžku od 1. dubna 2021 denně, zatím ale vždy jen ve 12 hodin. "Ochranný protikovidový oblek, který měl Lupič přes zimní sezonu, jsme již sundali – překážel by soše v ručkování," dodal tiskový mluvčí Muzea umění Olomouc Tomáš Kasal.

V běžném provozu bude socha Lupiče až po otevření Muzea umění Olomouc návštěvníkům. Snad si tedy zatím, dokud bude předvádět své umění jen v pravé poledne, nebude Lupič konkurovat s orlojem, který své představení v celém rozsahu ukazuje rovněž jen ve 12 hodin. 

Foto: Zdeněk Sodoma




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty