Představení Zlatá pláž od Divadla Na zábradlí míří do Olomouce. Jak se na ni chystá Petr Čtvrtníček?

Moravské divadelní léto ve Smetanových sadech na svém podiu přivítá v průběhu června řadu známých hereckých tváří. Již příští středu se zde mohou diváci těšit na skutečnou divadelní lahůdku. V Olomouci bude mít derniéru inscenace Zlatá pláž od Divadla Na zábradlí, která vznikla v režii Jana Prušinovského, režiséra populárního seriálu Most!. Diváci uvidí Janu Plodkovou, Jiřího Vyorálka, Jiřího Černého, Barboru Bočkovou, Kateřinu Císařovou a Petra Čtvrtníčka. Poslední zmíněný se nám ve videu rozpovídal, na co se můžeme ve středu v Olomouci těšit!

V divadelním představení Zlatá pláž září Petr Čtvrtníček a Jana Plodková. Foto: red

Scenáristu Jaroslava Žváčka a režiséra Jana Prušinovského pojí spolupráce ve filmu, televizi i v divadle. Společně před lety připravili hru s původním textem na téma: Může ošklivý člověk beze škol dosáhnout životního štěstí? Říká se, že kdo se snaží, dosáhne, čeho chce, ale proč se snažit, když to nikdo neocení? Hlavní postavou hry je mladý kluk, kterému se podle jeho vzhledu přezdívá Zombík, který sice svou šanci na uplatnění dostane, ale promění se v monstrum.

Povedený divadelní sitcom

„Zlatá pláž je divadelní sitcom. Navíc velmi povedený. Za celých 85 minut nenajdete hluché nebo zbytečné místo, scénu ani repliku. Dobrý scénář jen podtrhují herecké výkony, zejména ten Jany Plodkové v roli Zombíkovy matky. Její záchvaty vzteku, hysterie a pokusy manipulovat všemi okolo jsou stejně uvěřitelné jako komické. Stejně uvěřitelný je i Jiří Vyorálek coby kamioňák Standa. Drsňák, ale se srdcem na správném místě. Neméně zaujme Jiří Černý v roli Zombíka, zejména proto, že po většinu doby má na tváři masku. Svou postavu a její pocity tak může divákům přiblížit jen svým hlasem. Což se mu perfektně daří, nejlépe během telefonátu z rumunské policejní stanice,“ píše jedna z divadelních recenzí.

Vzhledem k tomu, že jsou poslední reprízy vždy originální, uvolněné a herci často improvizují, poprosili jsme Petra Čtvrtníčka, aby i on nám řekl, co na nás Divadlo na Zábradlí chystá. Více se dozvíte ve videu:





INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty