Colores Flamencos a Pohoda u Trojice zvou na náměstí. Dnes galavečer, zítra Flamencová fiesta

Poslední červencovou Pohodu u Trojice byste si rozhodně neměli nechat ujít... Stejně jako loni se totiž spojí s programem právě probíhajícího festivalu Colores Flamencos a v pátek od 20:30 si tak na Horním náměstí můžete užít jedinečnou atmosféru Galavečera Flamenco.

Ilustrační foto: Colores Flamencos

V sobotu od 19:00 pak na stejné místo dojděte na oblíbenou  Flamencovou fiestu. Od 20:30 se vás pokusí roztančit rytmická smršť latinskoamerické hudební formace Los del Barrio. Nepochybně se jí to u nnohých návštěvníků povede... 

Počet míst k sezení bude omezený a místa si nebude možné předem rezervovat. Proto ti z Vás, kteří budete chtít na koncertě sedět, přijďte raději dříve. Určitě nebudeme mít nic proti, když si přinesete vlastní židličku, lehátko, nebo....

Ballet Flamenco Espaňol

Hlavní hvězdou letošního Galavečera bude Ballet Flamenco Espaňol. V roce 2017 založil španělský tanečník a choreograf Tito Osuna Ballet Flamenco Español , jehož vizí bylo představit co nejširšímu publiku bohatství španělského klasického tance a flamenca.

Díky této myšlence vznikl taneční projekt zaměřený na všechny styly španělského tance, sestavený z tanečních sólistů z nejlepších flamencových formací z celého světa. Jedním z nejúspěšnějších představení této hudebně taneční formace je bezesporu FLAMENCO LIVE, které sklízelo ovace v Evropě, USA i v řadě asijských zemí.

Jak říká jeho zakladatel Tito Osuna: „Každé představení Balletu Flamenco Español znamená zažít a procítit esenci flamenca v jeho nejčistší formě.“

O gastronomii se stará španělský šéfkuchař

Na Horním náměstí je už od pátečního časného odpoledne připraveno i občerstvení v podobě španělských gastronomických specialit a také vína z různých destinací jižní Evropy. Přímo na náměstí, bude připravovat originální paellu španělský kuchař Enrique García Tejada ( El Romero ). O nápoje se postará Jorge Atisha, majitel Open Wine Latino Baru. Další občerstvení pro hosty je připraveno i přímo na nádvoří radnice, které se už teď rozsvěcuje ve slavnostních barvách.

A pozor! Vstup na páteční Galavečer Flamenco i na sobotní Flamencovou fiestu je bezplatný! Přejeme tedy všem příjemnou zábavu a taky dobré počasí. A připoínáme, že páteční vystoupení Balletu Flamenco Espaňol je možné vidět v České republice úplně poprvé!  

I po tomto víkendu pokračuje seriál akcí pod hlavičkou Večerní pohody u Trojice na Horním náměstí dál v srpnu, a to dalšími koncerty vždy každý pátek a sobotu. Také pro tyto příležitosti bude vždy na Horním náměstí otevřen speciální stánek s gastro nabídkou.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty