Vyznání růžím: v rozkvetlém rozáriu budou přednášky, koncerty, lahůdky i jóga mezi růžemi

Olomoucké rozárium na třídě 17. listopadu se připravuje na rušný barevný víkend. V sobotu a neděli totiž ožije festivalem Vyznání růžím. Během akce ho budou zdobit tisíce keřů růží v plném květu a návštěvníci se mohou těšit na neopakovatelnou atmosféru i bohatý program.

Foto: Rej.cz

Co zde bude v sobotu a neděli kromě stovek a stovek růží mnoha odrůd k vidění? Na programu jsou například komentované prohlídky rozária, o něž se postarají Jiří Malaska a Jana Švecová, floristická aranžmá předvede Tamás Vígh. O atmosféru se postará hudebním vystoupením pěvecký sbor Campanella, herci Moravského divadla Olomouc a Divadla Tramtarie přidají další program, odehraje se i Den s Avon Lady, kde bude fotopoint, ukázky výrobků, možnost lakování nehtů, relax zóna a losování dárkových balíčků. V sobotu dopoledne se odehrají Muzikohrátky s etnickými hudebními nástroji pěti kontinentů, v sobotu i neděli v 9:30 a 10:30 je na progreamu jóga mezi růžemi, zájemci si ale musí přinést karimatku, protože se cvičí na zemi. Těšit se můžete také na odborné přednášky s tématikou pěstování růží a další od zástupců Spolku pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin PELERO.

Foto: Rej.cz

Připraveny budou i stánky s gastronomickými potěšeními. Během Vyznání růžím se v rozáriu uskuteční i trhy, kde budou k dostání provzdušňovače na zahrádku, kropítka, velká nabídka kaktusů, bylin a rostlinného materiálu, med, vína z jižní Moravy, růžová kosmetika a další zboží.

O aktivity pro děti se postarají Svišti v pohybu, kteří mají připravenou lukostřelbu, cornhole, lovení ryb, překážkovou dráhu, disc golf, lanové překážky, chůdy a také základy první pomoci. V areálu se představí také specialisté z nedaleké Pevnosti poznání Olomouc, kteří se budou prezentovat interaktivní vědeckou show.

V pátek 9. června je areál rozária kvůli přípravě víkendové události pro veřejnost uzavřený.

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty