Vinné slavnosti i s pekelnou cimbálovkou oživí po dva dny Dolní náměstí

Pětadvacet vinařství z Moravy a další vinaři z Rakouska, Maďarska, Slovenska, Francie nebo třeba z exotického Chile nabídnou své produkty na Dolním náměstí. V pátek a sobotu se zde totiž odehraje další ročník tradiční akce Olomoucké vinné slavnosti.

Olomoucké vinné trhy / Foto: Rej.cz

Součástí dvoudenního svátku je doprovodný program, moderovaný v duchu vinařství a historie, a nechybí při něm i muzika, vhodná k ochutnávání vína.

Na Dolním náměstí v Olomouci jsou už od pátečního dopoledne připravené desítky stánků a podium. Na něm se kromě průvodkyně slavnostmi z Olomoucké vinné společnosti a jejích hostů představí také hudební uskupení. V pátek to bude kapela Cimbal Hellband, kombinující tradiční lidovky s moderním hudebním pojetím, a v sobotu pak klasická Cimbálovka Slovácko mladší.

Pořadatelé vzkazují, že jelikož se akce koná na otevřené ploše, není prý nutné mít testy. I tak žádají návštěvníky, aby se chovali ohleduplně a používali desinfekci buď vedle oplachovadel, nebo u jednotlivých stánků. Vstup na vinné slavnosti je podmíněn zakoupením degustační skleničky nebo zaplacením mírného poplatku pro organizátory akce.

V pátek začíná program ve 14 hodin, v sobotu už v 10 dopoledne. Olomoucké vinné slavnosti obvykle nabízejí kromě nejlepšího vína i různé jiné dobré produkty, letos to budou oblíbené nizozemské sýry a také speciální prodejna kávy.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty