Český rozhlas Olomouc pokračuje v oslavách 75 let vysílání nabídkou unikátního dvojalba Hráli u nás…

Olomoucké studio českého rozhlasu pokračuje v letošních oslavách 75 let od svého založení a 30 let od obnovení samostatného vysílání. Jedním z narozeninových dárků pro posluchače je běžně neprodejné CD a 2LP nahrávek z Koncertních střed ČRo Olomouc s titulem "Hráli u nás...", které rozhlas nabízí ve svém vysílání jako každodenní výhru během celého května.

Obal alba Hráli u nás | Foto: Tereza Hrubá

Propagační hudební nosiče "Hráli u nás..." obsahují unikátní výběr nejlepších skladeb a interpretů z dlouhé historie živých koncertů, pořádaných ve Velkém studiu ČRo Olomouc na Horním náměstí. Slavnostní křest zde proběhl při mimořádném večeru plném vzpomínkových rozhovorů a reprodukovaných ukázek z bohaté regionální rozhlasové tvorby, který ozvláštnily hudební bloky herečky Moravského divadla Natálie Tichánkové a frontmana kapely Mňága a Žďorp Petry Fialy.

Posluchačská soutěž o toto speciální a neprodejné vydání nahrávek Českého rozhlasu Olomouc, která probíhá symbolických třicet dní až do konce května, není jediným rozhlasovým příspěvkem

olomouckého studia k oslavám obou významných výročí. Například web mujrozhlas.cz nabízí zdarma k poslechu všech padesát dílů cyklu Hlásí se Olomouc, což je zpravodajsko-publicistický seriál mapující historii rozhlasového vysílání na Hané, postavený na tematických spojitostech a představující mj. herecké osobnosti, které před olomouckým mikrofonem tvořily a tvoří.

Historie rozhlasového vysílání uprostřed Moravy začala v neděli 9. ledna 1949, kdy se na vlně 325 metrů z vysílače Dobrochov poprvé éterem ozvalo: „Hlásí se Olomouc. Vysílá studio Československého rozhlasu v Olomouci.“ Od šedesátých let minulého století bylo olomoucké rozhlasové studio jen pobočným studiem krajské stanice Československého rozhlasu Ostrava.

Samostatné vysílání novodobého Českého rozhlasu Olomouc se datuje od ledna 1994.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Chata Kouty