Co si Roman Staša pro návštěvníky na akci připravil?
Program je opravdu nabitý. Mě čekají dvě cooking show, ale to není zdaleka vše. Budu také moderovat soutěž o nejlepší bagetu a kuchařský souboj účastnic MasterChef česko 2023, na který se opravdu těším.
A co dobrého v neděli uvaříte?
Připravil jsem si pro diváky hřbet z přeštického prasete s nakládanou červenou řepou a flambovaný ananas se šlehaným mascarpone s tonka fazolí. A věřte mi, že to určitě nebudu vařit sám, ale přidají se i lidi z obecenstva (smích)
Co vás aktuálně baví připravovat?
Vzhledem k tomu, že stále objíždím domácnosti s projektem #Bezadresy a lidé si nejvíce přejí ochutnat lanýže, tak asi ty. A potom doma syn si vždy říká o těstoviny a grilované kuře. Takže to mě momentálně baví nejvíc vařit.
Akce v Šantovce se konaná u příležitosti modernizace prostor jídelní zóny. Chodíte někdy do obchodních center i na jídlo?
Určitě si někdy zajdu na jídlo do obchodního centra. Nejvíc se mi to hodí při přechodech ze schůzky na jinou a podobně. Baví mě na tom ta rychlost se kterou si dáte dobré, a teď už i kvalitní, jídlo.
Co je podle vás v jídelních zónách (tzv. food courtech) obchodních center zásadní? Co tam nesmí chybět?
Mám velkou radost, že i tahle forma stravování šla mílovými kroky vpřed. Mě tam vždy chybělo něco lehčího, aniž by to byl například salát, kterého se já moc nenajím. A teď už je i opravdu z čeho vybrat. Dá se tam prakticky najíst v každou denní dobu a vždy kvalitně. Od snídaně až po pozdní večeři. A to, podle mě, nesmí ve food courtech chybět.