Martin Hála, zatím nejlepší střelec ročníku, končí v Sigmě. Srdce ho táhne do Čech

Před posledním utkáním základní části ligy se dnes na Andrově stadionu s domácím publikem rozloučí dlouholetá stabilní opora Sigmy Olomouc, záložník Martin Hála. Od podzimu nehrál, kvůli zranění, a teď se dohodl s klubem na ukončení smlouvy. Jeho další kroky zamíří do středních Čech.

Foto: sigmafotbal.cz

Martin Hála, který je i přes absenci ve většině zápasů sezóny společně s Antonínem Růskem stále na čele tabulky střelců,  končí. Dohodl se s vedením Sigmy na předčasném rozvázání smlouvy. V klubu skončí oficiálně 30. dubna. Na vině je především zdravotní stav, roli ale hrají i osobní důvody Martina. Kvůli zranění achillovky Hála vynechal už konec podzimu a během jarní části se jeho stav nezlepšil natolik, aby mohl hrát zápasy nebo naplno trénovat.

Foto: sigmafotbal.cz

Smlouva mu původně měla skončit 30. června tohoto roku a neplánovat ji prodloužit. „Už delší dobu jsem přemýšlel o tom, že bych chtěl zkusit nějakou novou výzvu, změnu. Nějakou dobu jsem v Olomouci strávil a lákalo mě vyzkoušet si zase něco nového. Jsou tam i jiné věci mimo fotbal, rodinný život. Bylo toho víc, než jen zranění,“ řekl Martin Hála, který se s fanoušky přijde rozloučit před utkáním proti pražské Spartě. To začíná dnes, ve středu 20. dubna, v 18 hodin. 

„S Martinem jsme se o prodloužení smlouvy v minulosti bavili několikrát. On sám avizoval, že by jej lákala změna prostředí a nová výzva. Nakonec to dopadlo tak, že by u nás měl odehrát alespoň jarní část soutěže, což mu ale znemožnilo zranění. Ve finále jsme se tedy dohodli na předčasném ukončení smlouvy. Za odvedené služby pro Sigmu během celého jeho působení se mu sluší poděkovat. Přejeme mu hodně štěstí a především zdraví do budoucna,“ řekl sportovní ředitel Ladislav Minář.

Martin Hála je čistokrevným odchovancem Sigmy. Součástí klubové struktury byl od svých čtyř let. Mládežnickými kategoriemi se nakonec prosadil až do A-týmu, za který začal naskakovat v devatenácti letech v sezoně 2011/12.

Na kontě už v té chvíli měl stříbrnou medaili z mistrovství Evropy do 19 let v roce 2011.

V první lize debutoval 20. února 2012 v utkání proti Českým Budějovicím (0:0). Svou první ligovou branku vstřelil 6. dubna 2012 na půdě Mladé Boleslavi, kde přispěl k vítězství 3:2. V květnu 2012 oslavil se Sigmou zisk českého poháru po finálovém vítězství nad Spartou, do kterého naskočil v závěrečných minutách. Následující sezony strávil Martin Hála na hostování ve Slovácku, v Nitře a Českých Budějovicích. Od roku 2014 pak byl stálým členem A-týmu Sigmy. Celkem má v nejvyšší soutěži na kontě 140 utkání (136 za Sigmu a 4 za České Budějovice) a nastřílel 14 gólů (všechny za Sigmu).

Nejvydařenější období prožil loni na podzim, kdy se mu v úvodu sezony podařilo nastřílet šest branek. Patřil k nejlepším střelcům celé ligy a dostal se i do širšího reprezentačního výběru. Poté jej ovšem zastavilo zmiňované zranění achillovky.

Převzato ze sigmafotbal.cz

PS: Podle našich informací by Martin rád hrál v příštím ročníku za pražské Bohemians. Fotbal ale není jediným důvodem. Ke středním Čechám jej totiž v posledním roce váží i osobní vztahy. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty