Sigma odehraje sezonu v modrých, bílých i žlutých dresech! Chce do první šestky a stabilní výkony

Sadu nových dresů včera představil SK Sigma Olomouc. Kromě tradiční modré a bílé je tu poprvé i žlutá barva pro případy, kdy při venkovních utkáních může dojít k záměně dresů se soupeřem.

Foto: sigmaolomouc.cz

Pro fanoušky je ale podstatné, jaká ta nová sezóna bude. Klub měl docela náročnou přípravu, v níž odehrál i osm ostrých zápasů. Největším soupeřem byl turecký velikán Galatasaray Istanbul, s nímž po kvalitním bezbrankovém poločase nakonec Sigma prohrála 0:2. Celkově z přípravných utkání sice vzešly nepříliš dobré výsledky, tedy dvě výhry, dvě remízy, a čtyři prohry, podle trenéra Václava Jílka je ale tým v dobré pohodě a hlavně dobře sestavený. Podstatné podle něj je, aby Sigma na rozdíl od minulého ročníku dokázala udržet konzistentní výkony a nestřídala období velmi dobré a zcela špatné hry. Fanoušci si tyto kontrasty jistě pamatují. 

V přípravě se Sigma utkala i s velkoklubem Galatasaray Istanbul. | Foto: sigmafotbal.cz

„Jsem přesvědčen o tom, že mužstvo je připravené. Mám z něho velmi dobrý pocit. Našim hlavním cílem by měla být schopnost dosahovat konzistentnějších výkonů. V loňské sezoně nás potkalo období, kdy jsme byli schopni hrát velmi dobrý fotbal, za který jsme byli bodově odměněni, na druhou stranu jsme odehráli i špatné zápasy. Ta konzistentnost nebyla na vysoké úrovni,“ uvedl na tiskové konferenci trenér Václav Jílek. Sportovní manažer Ladislav Minář byl konkrétnější, pokud jde o konečné umístění: "Rád bych viděl mužstvo v první skupině. Pokud jsme nyní skončili osmí, budeme chtít být v nadcházejícím ročníku lepší. To máte sedmé, šesté místo.“ Jen podotýkáme, že mezi šestým a sedmým místem je s ohledem na podobu soutěže dost podstatný rozdíl. 

Pokud jde o soupisku, chybí v ní například oblíbený stoper Roman Hubník, který ukončil kariéru. Otazník zatím visí nad obráncem Václavem Jemelkou, o nějž velmi stojí Plzeň, ale i Sigma jeho služby potřebuje. Zraněn bude zřejmě delší dobu brankář Tadeáš Stoppen.

Posilami jsou záložníci Filip Zorvan z Karviné, slovenský záložník Denis Ventura, který k nám přišel z maďarského Gyirmót FC Győr, ze Slovenska pochází i další záložník Martin Košťál, ze Zlína přišel Lukáš Vraštil a naposledy i Jan Vodháněl, rovněž záložník záložník z rakouské Admiry. Novým gólmanem je Tomáš Digaňa, který přišel z Opavy.  Z hostování se k týmu vrátil ofenzivní záložník Tomáš Zlatohlávek.  Kapitánem týmu byl zvolen Radim Breite.

První soutěžní utkání čeká Sigmu v sobotu a to na půdě ostravského Baníku, kde se hraje od 16 hodin. 

Sigma na tiskovce v olomoucké Šantovce | Foto: sigmafotbal.cz

Sigma na tiskovce v olomoucké Šantovce | Foto: sigmafotbal.cz




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty