Mizerný zápas naštval domácí fanoušky. Sigma sice Brno tlačila, góly ale střílel soupeř

Nepříjemný sešup z výšin dolů na zem zažili fotbalisty Sigmy Olomouc i jejich fanoušci. V sobotu odpoledne na Andrově stadionu prohráli s nováčkem první ligy Brnem 0:2. Po týden staré exhibici v Ostravě přitom byla očekávání Sigmáků velká.

Foto: sigmafotbal.cz

Sigma nastoupila tentokrát v tradičně modrých dresech do utkání aktivně. Prvních patnáct až dvacet minut byla dominantním týmem, jenže z úvodního tlaku gól nepadl, ze šancí neskóroval Chvátal, Breite  a ani nikdo po parádním Chvátalově centru v 18. minutě. O minutu později ale útočník Jakub Řezníček z první větší šance hostů nekompromisně prostřelil obranu i Macíka a Brno překvapivě vedlo. Ve 30. minutě Matúš Macík vyškrábnul velmi povedenou rádu do šibenice nad bránu. Sigma se snažila a měla převahu, ale bez pořádných šancí, natož zakončení. Defenzivní stroj Brna fungoval perfektně a Olomouc neměla nástroje na jeho narušení. Hosté sice často faulovali, ale tento styl hry se jim vyplatil. 

Po výměně stran pokračoval tlak Sigmy, chvíli po úvodním hvizdu se odehrála ve vápně hostí sporní situace, kdy se domácí dožadovali penalty. Totéž se odehrálo v 56. minutě, tentokrát měla být důvode k penaltě ruka. Rozhodčí ale ani jednou nevyslyšel domácí. Mezi 50. a 69. minutou se hrálo prakticky jen na polovině Brna, až na několik ojedinělých, ale nebezpečných výletů k bráně Matúše Macíka.  Jenže ten poslední výlet znamenal, že Alli připravil skvělou pozici Ševčíkovi, který odrazem od horní tyče dostal míč podruhé za Macíka. Následně na hráče v modrém padla marnost a bylo zřejmě, že ani následujících dvacet minut na obrat asi stačit nebude.  A taky nestačilo.

Jílek: Velké zklamání

Kritikou nešetřili nejen diváci, ale ani domácí kouč Václav Jílek. „Je to velké zklamání. Vůbec jsme nenavázali na velmi dobrý výkon z Baníku. Snad jen v úvodu prvního poločasu. Brno z celkového pohledu vyhrálo zaslouženě. Mělo více brankových příležitostí. Na hřišti bylo živější. Absolutně jsme se nepotkali s aktuální sportovní formou. Byli jsme nepřesní, odskakovali nám balóny. Nicméně ráz utkání určila vedoucí branka Brna. Řekl bych, že to byla jejich první nebezpečná situace směrem k naší brance. Poté jsme nenašli dostatek vůle a kvality k tomu, abychom byli nebezpeční, abychom na to vhodně zareagovali. Brno chodilo do brejkových situací, což jsme počítali, že na to budou vsázet. I tak myslím, že jsme v prvních dvaceti minutách, na které hodně vsázíme my, že vytvoříme na soupeře tlak, měli dostatek šancí. Ale bohužel, neměli jsme dostatečnou kvalitu, ani pohybovou aktivitu, která by nás předurčila k tomu, že tu branku vstřelíme," hodnotil utkání zklamaný trenér Sigmy Václav Jílek. "Do druhého poločasu jsme chtěli udělat změny, změnili jsme rozestavení, chtěli jsme vytáhnout Tondu nahoru k Mojmírovi Chytilovi s tím, že bychom hráli na 4-1-3-2. Vstup do druhého poločasu nebyl špatný, ale řekl bych, že kromě střely Honzy Vodháněla jsme si nebezpečnou situaci nevytvořili, kromě závěru. Brno, poté co dalo druhou branku, o osudu utkání rozhodlo. Za mě je to zklamání. Po prvním utkání byla v Olomouci pozitivní nálada. Vnímal jsem ji i v hledišti. My jsme to ale naprosto zdevalvovali. Je třeba se rychle otřepat a za týden na Spartě odvést diametrálně odlišný výkon.“


Na utkání přišlo více než 4600 diváků. Radost mělo jen pár stovek host z Brna.  | Foto: Rej.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty