Fantastické představení: stoprocentní nasazení, bojovný výkon a Slavia jela domů s porážkou 0:2

Tohle si už olomoučtí fanoušci po nepřesvědčivých utkáních Sigmy zasloužili. Zlepšené výkony v posledních kolech vyvrcholily perfektní formou v nedělním večerním šlágru s hvězdami nabitou Slavií. Ta nedokázala Sigmě dát ani branku, zato dva góly obdržela. Oba levačkou od Jiřího Slámy a Mojmíra Chytila.

Jiří Chytil slaví první gól Sigmy | Foto: sigmaolomouc.cz

Znalci Sigmy vědí, že nejlepší utkání předvádí se silnými celky. V neděli večer to platilo přesně a do puntíku. Tentokát i s bonusem v podobě sladké výhry. Mimochodem, sešívané Sigma zdolala po více než sedmi letech. Pod výhru se dvěma přesnými zásahy podepsali Jiří Sláma a Mojmír Chytil. Sigma mohla skórovat i vícekrát, kdyby se trefili třeba Pavel Zifčák nebo podruhé Mojmír Chytil, mohlo být skóre ještě vyšší. Na druhou stranu také spousta zakončení Slavie volala po gólu. Skoro 7300 diváků vidělo parádní a dramatické představení. 

Slámův premiérový gól Slavii zaskočil

Jako první zahrozila v souboji s favoritem Sigma. Po centru Slámy hlavičkoval Antonín Růsek a brankář Kolář měl plné ruce práce, aby míč vyrazil. Do ohně pak balon ještě akrobaticky přes hlavu vracel Chytil, Růsek znovu hlavičkoval, ale k zakončení se už nedostal nikdo v modrém.

Slavia s odpovědí dlouho nečekala. Také ze vzduchu mohl udeřit Kačaraba, ale brankář Trefil vytáhl parádní zákrok a vyrazil.

Z další šance už uhodilo a trefili se domácí. Na hranici vápna se dostal skákavý míč k Jiřímu Slámovi. Ten se do něj opřel levačkou a trefil luxusně přes šajtli přímo k tyči – 1:0 pro Hanáky!!!

Hosté po inkasované brance přitlačili na pilu a vytvořili si několik šancí. Tiehi střílel z hranice vápna nad. Ewerton pak nastřelil míč z křídla před branku Sigmy a ke štěstí Olomoučanů se míč od Douděry odrazil vedle.

Tlak sílil ke konci poločasu. Před Trefilem se zjevil sám Oscar Dorley, ale na olomouckého gólmana si nepřišel. Ewertonova tečovaná rána pak prošla sice celým vápnem, ale naštěstí vedle.

Olomoucké brejky Slavii trápily

Po změně stran jako první pálil střídající slávista Provod. Trefil ale těžkou střelu ukryl v rukavicích. Na druhé straně měl po Slámově centru ze standardky blízko ke gólu Vít Beneš, ale nezamířil přesně.

V 54. minutě už ale stadion vybuchl nadšením. Po brejkové situaci vypálil netradiční levačkou zpoza pokutového území Mojmír Chytil a trefil se náramně. Balon se zastavil až v síti – 2:0 pro Sigmu!!! Trenér Jílek vysekl poklonu celému týmu, zdůraznil ale individuální kvalitu právě Mojmíra Chytila: "Bylo to i díky nadstandardnímu individuálnímu výkonu Mojmíra Chytila. Z mého pohledu měl možná stoprocentní úspěšnost uhraných balonů proti silné stoperské dvojici. Zvládal to výborně a ještě jsme z toho byli nebezpeční. Dal nádherně levou nohou gól."

Ani s dvougólovým mankem se Slavia nevzdávala a Hanákům zatápěla. Po Tiehiho nabídce měla Sigma velké štěstí, když Ousou z pár kroků vysoko přestřelil odkrytou bránu.

Postupem času se začala otevírat vrátka v obraně Slavie, jak trenér Trpišovský posílal místo obránců na hřiště ofenzivní hráče. Třetí pojišťovací gól se ale Sigmě nedařilo vstřelit.

Blízko byl po přihrávce Lukáše Greššáka další střídající borec Pavel Zifčák, ovšem nevyšel mu krok a střílel slabě a nepřesně. Neskutečný ťukes v 73. minutě pak zakončoval Mojmír Chytil, tentokrát tvrdě, ovšem dělovka také prosvištěla mimo tyče.

Drama tak dál viselo ve vzduchu. Ewertonův pokus ze střední vzdálenosti však opět pokryl Jakub Trefil, na druhé straně se zase neujala Chytilova hlavička. V závěru po individuálním průniku zahrozil střídající Poulolo, ale Kolář jeho přízemní střelu chytil.

Závěrečný tlak sešívaných přečkala hanácká obrana v čele s výborným Trefilem bez ztráty čistého štítu a po konečném hvizdu sudího Klímy mohla na Andrově stadionu propuknout euforie!

Sigma zdolala Slavii 2:0 a v tabulce F:L se díky tomu vyšvihla na 7. příčku. V příštím týdnu čeká tým Václava Jílka výjezd do Ďolíčku. V sobotu se tam od 16:00 střetnou s Bohemians.

Hodnocení trenéra Václava Jílka:

"Jsem rád, že tady konečně sedíme po vítězném zápase, je to příjemná jzměna. O to víc, že je to po vítězství proti našemu nejlepšímu týmu. Hráči zaslouží absolutorium a obrovský respekt, za to, jakým způsobem to odpracovali. Abyste v takovém zápase uspěli, tak musíte míti dávku štěstí a to jsme měli. Slavia měla také své šance a ty byly stoprocentní. Naštěstí pro nás je neproměnila. Splnili jsme plán, který jsme měli. Chyběli nám v Denisi Ventúrovi a Filipu Zorvanovi kreativní hráči a trochu jsem se bál, abychom měli v tomto směru co nabídnou a abychom byli nebezpeční., protože v předchozích zápasech jsme byli schopní eliminovat Slavii v obranné činnosti, ale nebezpeční jsme nebyli. A to byla zásadní změna a předpoklad toho, že jsme uspěli. Zarputilostí a bojovností se nám dnes podařilo tyto hráče nahradit. Ne všechno bylo ideální, ale z celkového pohledu to bylo zasloužené vítězství vůle a velké energie. A také jednoho nadstandardního individuálního výkonu Mojmíra Chytila."

Zdroj: sigmafotbal.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty