V Olomouci dnes startuje Mistrovství Evropy v bowlingu! Teprve podruhé v ČR

Nejlepší bowleři z celé Evropy se dnes sjíždějí do Olomouce. V Bowland bowling centru v Galerii Šantovka se koná Mistrovství Evropy mistrů – mužů a žen v individuálních kategoriích. Diváci mohou od 25. do 30. října obdivovat umění hráčské špičky starého kontinentu. Na Hanou míří 35 hráčů a 33 hráček, mezi nimi například účastnice ženské profi ligy USA Daria Pajak z Polska nebo náš Lukáš Jelínek, aktuální mistr ČR a mistr světa kadetů družstev.

„Evropský šampionát se koná v České republice teprve podruhé, před šesti lety jej hostilo také naše město,“ říká Jan Spáčil z pořádajícího spolku BC Bowland Olomouc, který stál za organizací prvního ME. Pod jeho taktovkou vrcholí přípravy i dnes.

„Je to pro nás velká čest a pro město příležitost, jak se zviditelnit v Evropě a zapsat se natrvalo do světové bowlingové turnajové mapy,“ doplnil. Loni se šampionát konal na Krétě, příští rok ho Evropská bowlingová federace plánuje u sousedů v Německu.

Český bowling má v Evropě i ve světě dobrý zvuk. Mužská reprezentace získala na loňském mistrovství světa bronzovou medaili a kadeti slavili vítězství v týmové soutěži. Na evropských šampionátech se objevují na stupních vítězů i olomoučtí bowleři – David Vítek, Marek Talpa nebo Jan Spáčil.

Olomoucký turnaj je přístupný veřejnosti. Od úterý do soboty je hrací doba od 10,00 do 19,00 hodin, nedělní finále začíná v 11,30 hodin. V době konání šampionátu si veřejnost nemůže pronajmout bowlingové dráhy.

Fakta:

  • Mistrovství Evropy mistrů – mužů a žen v bowlingu
  • Podruhé v ČR
  • Olomouc, 25. - 30. 10. 2022, 10,00 – 19,00 hodin, NE 11,30 hodin finále + vyhlášení
  • 35 hráčů, 33 hráček z celé Evropy mimo RUS a BLR




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty