Olomoucký kanonýr potopil Faerské ostrovy: fantastický Chytil dal při debutu v repre hattrick!

Přesně 10 762 diváci na vlastní oči na Andrově stadionu viděli fantastický začátek reprezentační kariéry olomouckého fotbalisty Mojmíra Chytila. Během třiadvaceti minut tento debutant v dresu se lvíčkem na prsou nastřílel soupeři z Faerských ostrovů tři góly. Začít reprezentaci čistým hattrickem je unikátní počin!

Mojmír Chytil se raduje z reprezentačního gólu při svém debutu proti Faerským ostrovům | Foto: sigmafotbal.cz

Tři hráči Sigmy Olomouc si ve středu odbyli debut za národní tým. V utkání proti Faerským ostrovům nastoupili Mojmír Chytil a Jan Navrátil v základní sestavě. Od úvodu druhé půle naskočil do přípravného duelu rovněž Ondřej Zmrzlý. V průběhu druhé půle se na plac dostal i Antonín Růsek

Mojmír Chytil, proměnil svůj debut za národní tým v jednu velkou one man show. Faerským ostrovům nasázel hattrick za pouhých 23 minut.

Třináctku na dresu nosí v barvách Sigmy a právě ve 13. minutě otevřel skóre zápasu s Faerskými ostrovy. Další trefy pak zaznamenal v 19. a 23. minutě.

Stal se tak šestým hráčem historie, který svůj debut za národní tým okořenil hattrickem. Naposledy se to podařilo před šedesáti šesti lety Jiřímu Feureislovi. Chytil nakonec na hřišti strávil 64 minut. Navrátil odehrál celý první poločas.

První start se lvíčkem na prsou si ale nepřipsal jen on a Navrátil. Ve 46. minutě se na trávník dostal také Ondřej Zmrzlý.  V 77. šel do hry i čtvrtý sigmák v nominaci trenéra Šilhavého - Antonín Růsek. 

"Lhal bych, kdybych řekl, že jsem to čekal. Je to splněný sen hrát za nároďák, a že se mi to podařilo takhle a ještě před domácími fanušky v Olomouci, tak za to jsem moc rád," uvedl Mojmír Chytil v pozápasovém rozhovoru v Česé televizi. A to ještě dodal, že už před prvním gólem byl v šanci, kterou měl proměnit. Olomoučtí fanoušci z něj mají radost, ovšem současně napjatě čekají, jak dlouho ještě budou sympatického kanonýra v dresu Sigmy vídat. V létě mu totiž končí smlouva a zájem o třiadvacetiletého talentovaného střelce rozhodně bude. Za podzim nastřílel v lize šest branek a všichni fans Sigmy doufají, že k nim další v modrém dresu přidá ještě aspoň na jaře.  

S využitím článku z www.sigmafotbal.cz


Foto: sigmafotbal.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty