Tři kohouti mají nominaci do repezentace! Dva do áčka, třetí do osmnáctky

Hned tři zástupci HC Olomouc se dočkali nominací do reprezentačních týmů. Na Beijer Hockey Games do Švédska pojedou brankář Jan Lukáš a útočník Jan Bambula. Svého zástupce bude mít Mora také v reprezentaci do osmnácti let, pozvánku totiž dostal Tomáš Galvas.

Útočník Jan Bambula a další dva jeho spoluhráči míří do reprezentace | Foto: HC Olomouc

V devětadvaceti letech se Jan Lukáš dočkal premiérové pozvánky do seniorského národního týmu. Olomoucký patriot zasáhl v letošní sezóně do dvaadvaceti zápasů, po kterých si drží 92,78% úspěšnost zákroků. Mezi brankáři napříč TELH je v procentuální úspěšnosti třetí nejlepší. Letos vychytal už pět čistých kont, v tomto ohledu je na tom lépe pouze sparťanský Jakub Kovář.
Dvaadvacetiletý Jan Bambula se v A-týmu reprezentace představil už na kempu před loňským světovým šampionátem. Zasáhl do jednoho duelu, ve kterém si připsal jeden kladný bod do statistiky +/-. V letošní sezóně nastoupil rychlík s číslem 72 na dresu do devětatřiceti zápasů. Nasbíral dohromady čtrnáct kanadských bodů za sedm branek a stejný počet nahrávek.
Kouč reprezentační osmnáctky Jakub Petr nominoval do svého kádru pro nadcházející Turnaj čtyř zemí ve Finsku i obránce Tomáše Galvase. Nejmladší člen slavného hokejového rodu patří v tomto ročníku mezi klíčové hráče olomouckého dorostu, více zápasů ale stihl odehrát za juniorku. V prosinci zapsal extraligovou premiéru, když se podílel na vítězství Hanáků na ledě Karlových Varů. Galvas zabojuje o nominaci na MS do 18 let, které se uskuteční 21. až 30. dubna ve Švýcarsku.
Všem nominovaným kohoutům přejeme mnoho úspěchů!
Zdroj: HC Olomouc

Do repezentační osmnáctky byl nominován i Tomáš Galvas | Foto: HC Olomouc



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty