100 zápasů, 20 gólů. Kanonýr Mojmír Chytil odchází, Sigma teď musí najít jeho nástupce

To, o čem se mluvilo od podzimu, se stalo skutečností. Útočník Mojmír Chytil přestupuje do pražské Slavie. Sigma se s druhým týmem tabulky FORTUNA:LIGY dohodla na podmínkách transferu a rozhodla se umožnit svému odchovanci posun v kariéře. Olomouc teď musí najít jeho nástupce na špici útoku.

Foto: sigmafotbal.cz

„Jednání okolo Mojmíra Chytila byla dlouhá a namáhavá. Jsem rád, že se nám jej nakonec podařilo udržet i pro jarní část ligy a Mojmír nám pomohl k postupu do skupiny o titul. Zároveň se podařilo dosáhnout pro klub příznivých finančních podmínek, včetně procent z případného dalšího přestupu,“ řekl sportovní ředitel Ladislav Minář.

Konkrétní podmínky přestupu kluby po dohodě nebudou zveřejňovat. Podle našich zdrojů není skutečná cena daleko od dříve zveřejněných spekulací o dvaceti milionech korun. 

„Mojmír pro Sigmu odvedl cenné služby, zároveň toužil udělat ve své kariéře další krok. V tom jsme mu nechtěli bránit. Do dalších let mu přejeme hodně štěstí,“ doplnil Minář.

„Nadešel čas se rozloučit. Bylo to pro mě těžké rozhodnutí, ale přišla chvíle, kdy je třeba posunout se v kariéře dál. Děkuju všem fanouškům, kteří mě od mého prvního startu za Sigmu podporovali. Děkuji i všem funkcionářům, trenérům v mládeži a všem v klubu, kteří mě vedli od 10 let až doteď. Všem jsem moc vděčný, že ze mě udělali fotbalistu, jakým jsem teď,“ řekl Mojmír Chytil.

„Odchází obrovský srdcař, se kterým se výborně pracovalo a který nás vnímal. Moc mu to přeju nejenom já, ale celý realizační tým a celá kabina. Dostane možnost ochutnat fotbal na ještě vyšším levelu s možností konfrontace v Evropě. Pro jeho další růst je to krásná příležitost. Přeju mu, aby se mu podařilo prosadit se,“ řekl trenér sigmáckého áčka Václav Jílek.

Do Sigmy přišel Mojmír Chytil v žákovském věku z Prostějova. Se silným ročníkem 1999 se stal dorosteneckým mistrem a posléze tento tým ovládl i juniorskou ligu. „Samozřejmě musím poděkovat i všem spoluhráčům, se kterými jsem tady hrál. S ročníkem 99 jsme si to moc užili. V mládeži jsme získali i nějaké trofeje a nakonec se hodně z nás probojovalo i do áčka,“ podotkl Chytil.

V první lize debutoval v prosinci 2018 v zápase proti ostravskému Baníku. První ligový gól dal při vítězství nad Spartou v únoru 2020. Celkem uzavírá olomouckou bilanci na rovných 100 zápasech a 20 vstřelených brankách. Šestnáct utkání a pět gólů přidal na podzim 2021 na hostování v Pardubicích. Ze Sigmy se Mojmír Chytil dostal také do reprezentace, za kterou v listopadu proti Faerským ostrovům při svém debutu nastřílel hattrick.


„Na to všechno budu vzpomínat. Všem fanouškům moc děkuji za podporu. A mějte se hezky!“ dodal na závěr.

Olomouc teď potřebuje dovést do útoku důstojnou náhradu. To, že klub intenzivně hledá nového útočníka, potvrzují i oficiální zdroje. Jestli je to ve hře ex-Sparťan Lukáš Juliš, který v Olomouci hostoval a nastřílel zde deset branek, ale nikdo potvrdit nechce. Pokud ale chce Sigma navázat na sezónu, která přes hrozný úvod a některé výpadky na jaře dopadla velmi dobře, bez pořádného útoku se neobejde. Ovšem nahradit Mojmíra bude mimořádně těžké... 

Zdroj: sigmafotbal.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty