Je to tady. Trenér Václav Jílek opět převezme olomouckou Sigmu

Jak jsme již dříve avizovali, novým trenérem Sigmy Olomouc se opravdu stane její bývalý hlavní kouč Václav Jílek. Dnes to potvrdil i klub na svém webu. Jílek se na Andrův stadion vrací po dvou letech, kdy působil jako trenér pražské Sparty a poté byl nějaký čas bez angažmá.

Václav Jílek, staronový trenér Sigmy Olomouc / Foto: sigmafotbal.cz

Za trenéra Václava Jílka hrávala Sigma pohledný kombinační a útočný fotbal, který se jí vyplatil zejména v ročníku 2017/2018. Tehdy čerstvě postoupivší Sigma vybojovala 4. příčku, díky které pak hrála ve dvou předkolech Evropské ligy. Nejprve tehdy díky dvěa vítězstvím vyřadila kazašský Kairat Almaty, poté zažila krásné domácí utkání se španělskou Sevillou, na kterou ale nakonec nestačila. Za Jílkova působení se týmu vyčítala údajně menší bojovnost a odolnost hráčů. Zvýšení bojovnosti si fanoušci slibovali od příchodu ostřejšího kouče Radoslava Látala, nakonec ale výsledek v tomto směru také nebyl kdovíjaký.

„Vracím se do Sigmy Olomouc, do klubu, který je mi blízký. Olomouc jsem měl vždy v srdci, a proto si příležitosti znovu trénovat A-tým velmi vážím. Těším se na novou výzvu,“ řekl pro web klubu nově jmenovaný kouč Sigmy. S olomouckým klubem ho pojí velmi dlouhá historie, začínal u mládežnických týmů, v letech 2015 až 2019 byl hlavním trenérem A-týmu. Klub s ním zažil i pád do druhé ligy v sezóně 2015-2016, přičemž Jílek přebíral tým až v 11. kole v nedobré situaci. Po roce dokázal dostat Sigmu zpět do první ligy. V letech 2011-2015 byl asistentem hlavního trenéra Sparty a v 2019-2020 byl dokonce jejím hlavním koučem.

Asistentem Jílka bude Jiří Saňák. Spolu tak vytvoří dvojici, která fungovala v Olomouci už v minulosti. Letní přípravu na ligový ročník 2021/2022 tým zahájí v pondělí 21. června.

Zdroj a foto: sigmafotbal.cz




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty