Trenér Sigmy Václav Jílek kvůli mizernému jaru skončil. Hledá klub někoho nového?

Tři prohry a jedna remíza, jeden jediný vstřelený gól. Zoufalá bilance Sigmy v prvních čtyřech jarních zápasech a sešup z nadějného 5. místa na nezajímavou osmou pozici stál dnes místo trenéra Václava Jílka.

Václav Jílek | Foto: sigmafotbal.cz

​Vedení klubu se rozhodlo reagovat na neuspokojivý vstup do jarní části FORTUNA:LIGY a odvolalo od A-mužstva trenéra Václava Jílka. Vedením týmu byl dočasně pověřen Jiří Saňák, dosavadní Jílkův asistent. Realizační tým dále doplní Ivo Gregovský, jenž dosud vedl dorosteneckou sedmnáctku.

„Trenérovi patří poděkování za odvedené služby. Během let se Sigmou dosáhl několika jasných úspěchů. V současné chvíli jsme cítili, že je třeba přistoupit ke změně a dodat mužstvu impuls,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář.

Na oficiálním facebookovém profilu Sigmy lze v komentářích fanoušků opakovaně číst poděkování Václavu Jílkovi. Problém týmu podle těchto komentářů spočívá jinde než u trenéra. 

Otázkou je, zda Sigma hledá stabilního nového trenéra, nebo zatím zůstane u provizoria s Jiřím Saňákem. Ani ze zasvěcených kruhů zatím neprosakují žádné zprávy, zda probíhají vůbec nějaká první jednání s potenciálním nástupcem Jílka. 

U Sigmy dvakrát

Václav Jílek u týmu ve svém druhém olomouckém angažmá působil od léta 2021. V první sezóně tým dovedl do prostřední skupiny a v následném play-off na konečné osmé místo v tabulce. V minulém ligovém ročníku si pak Hanáci zahráli skupinu o titul a skončili šestí. 

V aktuální sezoně dokráčelo mužstvo po podzimu na páté místo, vstup do jara se ovšem nevydařil. Ze čtyř utkání, včetně dohrávky v Teplicích, získal tým jediný bod a klesl proto až na osmou pozici.

Václav Jílek Sigmu během dvou svých angažmá vedl celkem ve 169 ligových utkáních, což ho řadí na 2. místo za legendárního Karla Brücknera. Jeho bilance je 61 vítězství, 45 remíz a 63 porážek.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty