Američané opravdu chtějí Sigmu Olomouc. Spolek se zatím k nabídce nevyjadřuje

Americká investorská skupina Blue Crow Sports Group už oficiálně podala spolku SK Olomouc Sigma MŽ nabídku na akcionářský vstup do společnosti SK Sigma Olomouc, a. s. Spolek vlastní 77 procent akcií společnosti. Oficiální nabídkou tak Američané potvrdili trvající zájem o vstup do olomouckého fotbalu.

Vstoupí Blue Crow Sports Group do olomouckého fotbalu?

„Tato nabídka bude nyní projednána příslušnými klubovými orgány. Detailní informace o nabídce nebude klub v tuto chvíli sdělovat. Další informace budou poskytnuty v souladu s vývojem situace,“ uvedl Jakub Beneš, předseda výboru SK Olomouc Sigma MŽ, z. s. Nabídka se má projednávat příští týden v úterý.

Nabídka je psaná v angličtině, spolek proto chce nejdřív ze všeho autorizovaný překlad. Podle našich informací američtí investoři uvádí konkrétní finanční částky, a to jak cenu za odkup akcí, tak i předpokládané vklady do rozvoje klubu, i řadu dalších základních cílů a záměrů. Vysvětlují mimo jiné výhody spolupráce mezi kluby uvnitř portfolia této investorské skupiny i plány na sportovní úspěchy Sigmy. Nakolik jsou tyto proklamace reálné a jak lze garantovat jejich plnění, to je otázkou dalších jednání.

Investorská skupina Blue Crow Sports Group dnes vlastní například kluby Cancún FC v Mexiku, CD Leganés ve Španělsku, Dubai Elite Falcon FC ve Spojených arabských emirátech a druholigový MFK Vyškov. Tradiční moravský fotbalový klub Sigma Olomouc a.s. je dosud většinově vlastněn zapsaným spolkem SK Olomouc Sigma MŽ, kterému patří 77 procent akcií, třiadvacet procent patří městu. Město je vlastníkem Androva stadionu, který postupně splácí klubu.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty