Je vybráno! Trenérem áčka Sigmy Olomouc bude úspěšný kouč béčka Tomáš Janotka

​Novým trenérem A-týmu Sigmy se stává Tomáš Janotka. Bývalý vynikající prvoligový obránce, vítěz českého poháru z roku 2012 a naposledy trenér úspěšného B-týmu podepsal s klubem smlouvu na neurčito. „Je to pro mě velká výzva a příležitost. Nerozmýšlel jsem se dlouho. Ani jsem o tom nesnil,“ prozradil Tomáš Janotka.

Tomáš Janotka, nový trenér A-týmu Sigmy | Foto: sigmafotbal.cz

„Tomáš Janotka prokázal své kvality u B-týmu v uplynulé sezoně. Pro Sigmu byla vždy důležitá práce s vlastními mladými hráči, stejně tak zde vyrůstali kvalitní trenéři a Tomáš ukazuje, že může být dalším v řadě,“ řekl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

„I když má s mužským fotbalem v roli trenéra krátkou zkušenost, tak z doby, kdy byl hráčem, dobře zná, co obnáší první liga. Navíc věříme, že může významně pomoct se začleňováním mladých hráčů, které vedl poslední rok v béčku,“ doplnil Minář.

Janotkův realizační tým zatím ještě není kompletní, což by se však mělo změnit během několika následujících dní. „Měl jsem možnost vybrat si k sobě lidi, kteří jsou mi charakterově blízcí. Vnímal jsem, že je třeba udělat obměnu. Během pár dnů by se všechno mělo dotáhnout do konce,“ řekl nový trenér Sigmy Janotka.

„Půjdu do toho po hlavě a naplno. Totéž budu chtít i od hráčů. Jsem emotivní člověk a nerad prohrávám. Pokusím se to přenést i na hráče, abychom vždycky byli odhodlaní, bojovní, nechali jsme na hřišti všechno a nikdo nám nemohl v tomto směru nic vyčíst,“ dodal Janotka, který se svým mužstvem přípravu na nový ročník zahájí 17. června.

Tomáš Janotka si získal velké sympatie fotbalové veřejnosti v uplynulých měsících při senzační jízdě B týmu ve druhé lize. Jeho promluvy k mančaftu působily dojmem, že dokáže motivovat tým a ten jej evidentně respektoval. Dá se předpokládat, že si do áčka přetáhne i některé ze svých dosavadních svěřenců, které zná lépe než kdokoliv jiný. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Chata Kouty