Osmdesát minut oslabení a body si vezou z Olomouce klokani. Sigmu srazila červená karta

Všichni se těšili na Sigmu, která porazila před týdnem Spartu. Místo toho zažili i kvůli necitlivému posouzení jednoho pošťuchování ze strany sudího další utkání, v němž hrála Olomouc skoro celou dobu v oslabení. Zatímco proti Dukle to ještě vyšlo dobře, proti Bohemians už osmdesátiminutovou početní nevýhodu modří nezvládli.

Sigma utkání s Bohemians nezvládla | Foto: sigmafotbal.cz

Na zápas 11. kola Chance Ligy přišlo na Andrův stadion skoro 4,5 tisíce diváků. Veliká škoda, že mírně zvýšenou návštěvu nemohl průběh utkání potěšit, ačkoliv se fotbalistům Sigmy rozhodně nedá upřít snaha a bojovnost, s nimiž i v oslabení Bohemku trápili a sahali přinejmenším po vyrovnání.  

Sigma začala dobře, jenže její situaci zcela zásadně zkomplikovalo brzké vyloučení Jana Klimenta v 9. minutě. Útočník Sigmy byl předtím opakovaně provokován soupeřem, pak se po něm ohnal loktem a z nenápadné situace byl zásah VARu a červená pro Klimenta. Soupeř, který Klimenta stejně nesportovně provokoval, vyvázl bez trestu.  

I tak si Hanáci vytvořili první šanci. Po faulu na Pokorného dostali svěřenci trenéra Janotky možnost zahrávat přímý kop téměř z hranice velkého vápna. Zorvan se snažil míč točit na levou tyč Frühwaldovy brány, gólman Bohemky ale míč vyrazil na roh. Z něj bylo rovněž před brankou hostů nebezpečno. Obrana Klokanů sice centr z rohu odvrátila, Breite ale míč vrátil do vápna, kde pálil z voleje Mikulenka. Ani tentokrát ale míč neskončil v síti, Frühwald předvedl další skvělý zákrok.

Šance poté několik dlouhých minut nepřibývaly ani na jedné straně. Až ve 37. minutě se k odraženému míči dostal Matoušek, který vypálil bez přípravy z první a po jeho ráně k pravé tyči se Stoppen natahoval marně. Z pohledu Hanáků bylo o pět minut později ještě hůře. Po rohovém kopu, který zahrával Matoušek, zamířil hlavou přesně Júsuf. Sigma tak po první půli prohrávala s Bohemians 0:2.

Do druhé půle nasadil trenér Janotka čerstvé síly. Místo Zorvana s Vodhánělem poslal do hry Fialu a Muritalu.

Hanáci se po začátku druhé půle pokoušeli o brzký kontaktní gól. V dobré příležitosti byl v 50.minutě Mikulenka, který však z voleje mířil jen do boční sítě. O pár minut později hledal Fiala před bránou Muritalu, ten na míč ale těsně nedosáhl, byl u něj dříve Frühwald.

Blízko kýženého gólu byla Sigma v 60. minutě. Na pravé straně se šikovně uvolnil Mikulenka, který přihrával před bránu, kde z první přestřelil vysoko nad Fiala.

Do další šance se Hanáci dostali rychlou kombinací, při níž vyšachovali několik hráčů Bohemians, akci zakončila střela Muritaly, která šla těsně vedle pravé tyče.

Hanáci i nadále tlačili a v 69. minutě byli odměněni kontaktní brankou. Za obrannou hrází Bohemians se uvolnil Mikulenka, který přesně mířenou přízemní ranou tentokrát už Frühwalda překonal a vykřesal naději.

O chvíli později si míč na střelu navedl Muritala, jeho pokus ovšem Frühwald lapil.

S blížícím se závěrem olomoučtí fotbalisté vrhli všechny síly do útoku a v defenzivě se začalo objevovat čím dál více okének. V 88. minutě ještě Júsuf pálil mimo. O mnutu poději už se ale Drchal nemýlil a rozhodl o vítězství Bohemians.

Sigma prohrála 1:3. Další zápas odehrají svěřenci trenéra Janotky v sobotu 19. října, kdy budou hrát v Hradci Králové.

Hodnocení trenéra Tomáše Janotky:

„Jsme samozřejmě zklamaní, protože jsme chtěli potvrdit velký úspěch na Spartě ziskem tří bodů. Měli jsme cíl dostat se na 20 bodů, což by byla neskutečná fantazie. Bohužel zápas ovlivnila červená karta, i když obraz hry tomu nenasvědčoval. Stálo nás to strašně moc sil a i přesto, že kluci skvěle bránili a nepouštěli jsme Bohemku do šancí, tak nám tam našli dvě skulinky, kdy prostřelili Tádu Stoppena a zaváhali jsme při rohovém kopu, ke kterému ani nemělo dojít.“

„Do druhé půle jsme šli s odhodláním něco s tím udělat. Chtěli jsme se divákům odvděčit za podporu a nezabalit to. Podle mě se to podařilo. I v deseti jsme byli lepší a vytvořili si šance. Když jsme dali na 2:1, tak jsem věřil, že jsme schopní minimálně vyrovnat. Bohužel třetí gól už nám to pak znemožnil.“

„To, co kluci v průběhu celé druhé půle předvedli, bylo neuvěřitelné. Poděkoval jsem jim za to, jak se odevzdali, a jak chtěli zabrat za Honzu Klimenta a to jeho zbytečné vyloučení. Nepovedlo se to, ale chtěl bych to vyzdvihnout. To se vidí málokdy.“

K vyloučení Jana Klimenta: „Vyloučení byla klukovina. Nechal se zbytečně vyprovokovat. Viděli jsme, jak do něj obránci rýpali. Jakýkoliv hráč by ale oplácet neměl, protože všude jsou kamery. Bylo nám řečeno, že v případě hrubého nesportovního chování se k tomu může sudí vrátit prakticky kdykoliv. V ten moment jsme to museli vzít tak, jak to je.“



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1