Vítězka 1/2Maratonu: Olomouc je moje srdcová záležitost. Tisíce běžců a fanoušci podél trati

Po více než dvou letech se běžci seriálu RunCzech vrátili do Olomouce. Naposledy se závod, který měl po osm let zlatou známku kvality a byl součást projektu EuroHeroes pod záštitou European Athletics, konal v červnu 2019. Na start od sloupu Nejsvětější trojice se dohromady vydalo 2 791 běžců. Horkého počasí se nezalekly ani rodiny s dětmi, které se zúčastnily dm rodinného běhu.

Skoro tři tisíce běžců opět zaplnilo ulice města / Foto: Run Czech

Již po jedenácté se Horní náměstí zaplnilo běžeckými nadšenci. Po dlouhé koronavirové odmlce mohli elitní i amatérští sportovci připnout startovní čísla a užít si skvělou atmosféru závodu a podporu fanoušků podél trati. "Jsem moc rád, že tato akce nabízí více než jen samotný závod. Obnovujeme dobrou náladu a pohodu v Olomouci a celém regionu. Opět jsme udělali tisíce lidí šťastnými a aktivními, což je v tomto období velmi důležité," uvedl předseda organizačního výboru RunCzech Carlo Capalbo.

Vítězka v kategorii žen Hana Homolková / Foto: Run Czech

V čele hlavního závodu se držel Jiří Homoláč. Na 17. kilometru ale odstoupil ze závodu a do vedení se dostal Gerron Stewart, který zvítězil v čase 1:09:39. Na druhém místě doběhl Petr Hošna (1:11:26) a na třetím Milan Janoušek (1:12:47). V ženském závodě protnula cílovou pásku jako první Hana Homolková (1:20:24), která zářila již na Red Runu a v Karlových Varech. "Běželo se mi skvěle, fanoušci podél trati byli opravdu úžasní. Olomouc je moje srdcová záležitost, za tyhle prázdniny jsem tu již po čtvrté. Jezdím sem jak za sportem, tak za kulturou." Druhé místo obsadila Markéta Gajdorusová (1:20:38) a jako třetí doběhla Petra Kamínková (1:22:53), která Mattoni 1/2Maraton Olomouc dokončil již po jedenácté. Medaile a finisherské tričko si ze závodu odnesou úplně všichni běžci, kteří doběhli do cíle a znovu dokázali, že ALL RUNNERS ARE BEAUTIFUL.

Na reportáž ze závodu se můžete těšit 23. srpna v 18.40 na ČT Sport. Tímto závodem běžecké dobrodružství s RunCzech zdaleka nekončí. Již v pondělí 16. srpna se otevřou registrace na Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem, který se uskuteční 16. září 2021. Místa jsou omezena, proto s registrací neotálejte a začněte se připravovat na běh Ústeckým krajem s výhledy na České středohoří.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty