Senzace a šokovaná Plzeň. Mora postoupila, stačily jí tři zápasy

Předkolo play-off hokejové extraligy přineslo jedno překvapení, z něhož mají radost fanoušci na Hané. Kohouti z HC Olomouc překvapivě zvládli vyřadit favorizované Indiány z Plzně a navíc jim k tomu stačila tři utkání.

Radost olomouckých hojejistů je zcela zasloužená. / Foto: HC Olomouc

V Plzni Mora vyhrála nejprve 2:1 a druhý den 3:2, v sobotním třetím kole na vlastním ledě pak uhájila těsnou výhru 2:1. V Plzni z toho museli mít dost nepříjemný šok. Olomouc potkali v rámci bojů play-off za posledních pět let už počtvrté, a v předchozích třech případech přes Hanáky západočeši vždy postoupili. A teď potupný výsledek 0:3 na zápasy.

Co se ve třech utkáních ukázalo? Že papírově slabší Olomouc umí do hry v maximálním nasazení zapojit celý tým. O sedm gólů se podělilo hned šest hráčů, o asistence devět hráčů. Pro soupeře tedy byla nebezpečná každá pětka. Olomouci se podařilo v každém utkání vstřelit první branku, v prvních dvou zápasech už vedli dokonce o dvě branky, takže soupeř musel vždy dotahovat. Olomouc byla výborná v obraně, ve třech zápasech inkasovala jen čtyřikrát, a Branislav Konrád v bráně jako obvykle čaroval.

„Velice si považuju toho, jak jsme přistoupili k celé sérii. Hráli jsme vynikající hokej, co se týče bojovnosti, obětavosti, nasazení. To nakonec slavilo úspěch,“ uvedl pro klubový web trenér HC Olomouc Zdeněk Moták. Připomíná, že do souboje s Plzní šla Mora jako outsider, čemuž kromě postavení v tabulce po základní části nahrával i děsivý výsledek posledního utkání, kdy Olomouc právě Plzni podlehla 1:9. „Byli jsme pro všechny outsiderem, tím, kdo nemá šanci postoupit. Podle celkového vyjádření zápasů to skončilo 3:0. Ve třech zápasech jsme si poradili s favorizovanou Plzní, to je pro nás skvělé. V prvé řadě musím klukům poděkovat. Celý zápas jsem cítil, jak ta střídačka žije, jak za tím chtějí jít. Že jsou odhodláni udělat maximum, jsou ochotní nechat si urvat ruku nebo nohu, přijet na střídačku s hlavou v podpaží. Jejich entuziasmus a nasazení bylo maximální. Musím vyjádřit maximální spokojení a možná i obdiv. Jsem na ně pyšný.“

Hanáky teď čeká další, ještě těžší soupeř – Sparta, která po základní části skončila první. Pokud mají Sparťané zdravý rozum, měli by rychle zapomenout na to, že je po základní části od jejich soupeře dělilo v tabulce dvanáct míst. HC Olomouc prostě umí bojovat. První čtvrtfinálový boj začne v sobotu 20. března.

1. zápas HC Plzeň – HC Olomouc 1:2

Branky Olomouce: 8. J. Káňa (Nahodil, Navrátil), 25. J. Káňa (Nahodil)

2. zápas HC Plzeň – HC Olomouc 2:3

Branky Olomouce: 2. Olesz (Ostřížek, Švrček), 10. Tomeček (Nahodil, Dujsík), 26. Nahodil

3. západ HC Olomouc – HC Plzeň 2:1

Branky Olomouce: 7. Strapáč (Kucsera, Bambula), 28. Navrátil (J. Knotek, Škůrek)




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty