Podnikatelé ze severu zveřejnili Jesenickou výzvu: „lockdowny“ jsou k ničemu

REGION, ČR - Hospodářská komora ČR obdržela v těchto dnech Jesenickou výzvu. Dokument sepsali nespokojení podnikatelé a zástupci firem působící na severu Olomouckého kraje. Národní Hospodářskou komoru vyzývají ke změně způsobu komunikace s vládou ČR.

„Až doposud se veškeré aktivity centrální komory zaměřovaly téměř bezvýhradně na způsoby a formy kompenzací za uzavřené či omezené aktivity. Tato strategie byla zcela správná v prvních měsících covidové krize. Nyní, tedy již s téměř ročními zkušenostmi, je však čas na změnu,“ stojí v Jesenické výzvě. 

Apel vydala Okresní hospodářská komora Jeseník a adresátem je její „matka“ v Praze, tedy Hospodářská komora ČR, která má mandát jednat přímo se zástupci Vlády ČR.

Nejistá budoucnost

„Je evidentní, že opakované a stále „vylepšované“ lockdowny tou správnou cestou nejsou, vedou vždy pouze ke krátkodobým výsledkům a dlouhodobě způsobují mnohonásobně vyšší škody na lidských životech, zdravotním i psychickém stavu obyvatel i na ekonomice této země než nemoc samotná,“ uvádí Jesenická výzva.

Podle autorů textu v čele s předsedou OHK Jeseník Josefem Ťulpíkem je nepochybné, že již nynější pokles životní úrovně a příjmů veřejných rozpočtů povede v blízké budoucnosti ke snížení úrovně veřejných služeb včetně poklesu úrovně zdravotní péče a veřejného školství.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty