Nejkratší trasu na Opavu čekají komplikace. Řidiči musí počítat s kolonami ve Šternberku

Opravu mostu v Jívavské ulici ve Šternberku avizuje Ředitelství silnic a dálnic. Oprava, která začně v pondělí 28. 3. 2022 a potrvá asi sedm měsíců, způsobí velmi pravděpodobně výrazné kolony. Na mostě bude kyvadlový režim obousměrné dopravy, řidiči tedy projedou jedním pruhem pro oba směry.

Foto: ŘSD ČR

Střídavý provoz zajistí semafory, vzhledem k intenzitě dopravy od Šternberka na Opavu a zpět očekává i ŘSD vznik kolon, za které se řidičům předem omlouvá. "V zájmu všech zúčastněných stran bude opravu urychlit, ačkoliv stavbaře nečeká lehký projekt," říká mluvčí Miroslav Mazal.

Most u koupaliště stojí od roku 1978, z důvodu denní zátěže osobní i nákladní dopravou bylo rozhodnuto řešit rekonstrukci demolicí a unikátní novostavbou. Netradiční je složení konstrukčních částí a jejich délka vedena šikmo pod silnicí I/46. Nový most je navržen jako přesypaná konstrukce, nosné prvky vytvoří uzavřený ocelový rám elipsovitého průřezu o délce cca 81 metrů.

V rámci stavby vznikne nová nábřežní zeď a bude provedena úprava koryta Sprchového potoka, součástí složité rekonstrukce jsou dále úpravy silnice I/46 včetně parkovacích zálivů a středových ostrůvku. Při stavbě také obnoví a postaví chodníky, zároveň se počítá s obnovením zeleně i sjezdů na blízké pozemky. Náročná oprava vyjde zhruba na 46,7 milionu korun bez DPH.

Foto: ŘSD ČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty