Jarní úklid začal: podívejte se, kdy se bude uklízet ve vaší ulici

Jaké by to bylo jaro bez pořádného úklidu? Jdeme na to! hlásí Technické služby města Olomouce a rozjíždí blokové čištění ulic po zimě, na které si vyhradily celý duben. Řidiče prosí, aby respektovali dopravní značení upozorňující na úklid a zavčas přeparkovali svoje auta. Ohleduplností totiž přispějí ke snížení prašnosti ve městě.

Ilustrační foto: MMOL

Jarní úklid komunikací po zimní údržbě zahájili pracovníci technických služeb 1. dubna. Jako první přišly na řadu ulice Krapkova, Boženy Němcové, Poupětova a U Botanické zahrady. Celý duben bude blokové čistění ulic probíhat pravidelně v úterky a čtvrtky. Seznam ulic a termíny jsou uvedeny pod článkem.

Aby mohly technické služby dobře vyčistit město, žádají řidiče o spolupráci. „Prosíme občany, aby respektovali zákazové značky stání a umožnili tak našim pracovníkům a technice hladký průběh čištění komunikací,“ apeluje za Technické služby města Olomouce Hana Vacová. V případě ponechání zaparkovaných vozidel totiž zůstávají na komunikaci a u obrub chodníků nečistoty a zbytky posypového materiálu, které zbytečně zvyšují prašnost ve městě.

Při neakceptování zákazových značek se navíc lidé dopouštějí porušení závazných legislativních předpisů, za což mohou skončit u přestupkového řízení. „Nechat zaparkované auto na zákazu stání je nejen pozvánka na úřad a zaplacení pokuty, ale hlavně ztráta ohleduplnosti. Pod zaparkovaným autem zůstanou zbytky inertního materiálu a v létě kvůli tomu budeme zbytečně dýchat prach,“ upozorňuje Hana Vacová z TSMO.

Rozpis blokového čištění:

úterky

6. duben 2021 tř. Spojenců, Švermova, Dánská, Tylova, Bezručova, Vančurova, Kollárovo nám., Hynaisova (jedna strana)

13. duben 2021 tř. Spojenců, Švermova, Tylova, Vančurova, Kollárovo nám., Pöttingeova, Legionářská (druhá strana)

20. duben 2021 Vídeňská, Javoříčská, Nešverova, Lafayettova, Remešova, Aksamitova, staré autobusové nádraží, (jedna strana)

27. duben 2021 Vídeňská, Javoříčská, Nešverova, Lafayettova, Nerudova, Aksamitova, staré autobusové nádraží (druhá strana)

Současně s těmito ulicemi se bude provádět čištění i v ulicích, které nejsou potřeba osazovat dopravním značením např. tř. Svobody, Legionářská, Palackého, část 17. listopadu, Wolkerova, Havlíčkova

čtvrtky

1. duben 2021 Krapkova, Boženy Němcové, Poupětova, U Botanické zahrady (oboustranně)

8. duben 2021 Štítného, Hněvotínská (oboustranně)

15. duben 2021 Polská (oboustranně)

22. duben 2021 Junácká, Kmochova, Dělnická, Tererovo nám. (jedna strana)

29. duben 2021 Junácká, Kmochova, Dělnická, Tererovo nám. (druhá strana)



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty