Třetí nejlepší v zemi, vzor pro ostatní města. Olomoucký instagram sklízí velkou chválu

Olomoucký Instagram patří k nejlepším v zemi a je jedním z těch, které udávají trendy. Takového hodnocení se instagramový profil města dočkal v soutěži Zlatý lajk 2021: TOP 10 Instagramů velkých měst. Olomouc získala krásné třetí místo a spoustu pochval.

Odborníci hodnotí velmi pozitivně i vysokou úroveň fotografií na olomouckém účtu.

Zajímá vás, jaký olomoucký instagram je? Pak se podívejte sem www.instagram.com/olomouc_tourism

„Ačkoli tehdy ještě pod jiným jménem, aktivní Instagram jsme měli už před deseti lety, jako jedno z mála měst. Po celou dobu si držíme jednotný styl, což porota také velmi ocenila a dává náš profil dokonce za příklad. Zakládáme si na kvalitních fotkách, a já věřím, že se nám takto daří nejen turistům, ale i místním, kteří nás sledují, odkrývat někdy třeba netušená zákoutí krásné Olomouce,“ říká náměstkyně primátora Markéta Záleská, která má ve své gesci právě i Informační centrum Olomouc, které se o úspěšný instagramový profil stará.

Velkou pochvalu si profil vysloužil za práci se stories, ve kterých najdete zajímavosti o olomouckých památkách, tipy na výlety i malé kvízy. „Doposud žádné jiné české město nemá tak obsáhlý archiv stories. Obvykle lamentujeme, když není archiv opatřen graficky zpracovanými ikonkami, zde je ale situace jiná v tom, že jsou jednotlivé výběry zaměřené na jednotlivé tipy na výlet či návštěvu. Opravdu spektakulární je i samotné zpracování stories - opět velmi na úrovni. Vždy rádi vidíme, když správci upustí od vestavěného editoru a zpracují stories na míru s nějakým nápadem a vlastním typickým grafickým prvkem - zde "rukou" kreslený rámeček. Jednoduchý nápad, ale funguje skvěle,“ hodnotí porotci a dávají za stories, stejně jako za kvalitu fotografií, plných deset bodů.

Na prvním místě v letošním ročníku soutěže Zlatý lajk se umístila Kadaň, druhé je hlavní město Praha. Celé hodnocení olomouckého Instagramu i umístění dalších měst najdete na stránkách pořadatele soutěže.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty