Chtěli ulevit obyvatelům sídliště a otevřeli cyklostezku dřív. Lidé se jim teď vysmívají

Za dobrotu na žebrotu, mohli by si říkat po tomto víkendu ve stavební firmě, která buduje tramvajovou trať na Nové Sady. Na křižovatce u Billy stavaři otevřeli pro veřejnost chodníky a cyklostezku, která ale ještě nemá poslední finální vrstvu. Přesto na ni nastříkali piktogramy, aby lidé nemuseli čekat na užívání cesty další měsíc. A teď schytávají kritiku, co je to za stavbu.

Uzávěr kanalizace zatím vystupuje nad povrch cyklostezky. Jenže ta dostane ještě jednu vrstvu.

Příspěvky na facebookových stránkách Milujeme Olomouc nebo Olomoučáci, které kritizují vyčnívající uzávěry kanalizace, spustila vlnu kritických a posměšných ohlasů. "Co říkáte na tuhle kvalitu? Kolik se v tomto zase utopil peněz? Kdy se to znova zavře aby se to opravií? Otevre se to 30.5.?" ptá se u snímků Zbyňka Koudelky Jaroslav Štengl. 

Radnice ale následně zveřejnila vysvětlení stavební firmy, která i tuto křižovatku buduje. Je paradoxní, že když firma chtěla lidi potěšit a otevřít jim cesty dřív, dočkala se posměchu. 

"V rámci toho, aby mohly být zkolaudovány a zpřístupněny chodníky, bylo nutné udělat také vodorovné dopravní značení na cyklostezkách, a to i přesto, že na nich ještě není provedena finální pojízdná vrstva. Ta zatím chybí proto, že její položení vyžaduje teplotní stálost a relativně neměnné klimatické podmínky, což dosavadní počasí zatím neposkytlo. Stavební firma počítá s dokončením pojízdné vrstvy cyklostezek během letních prázdnin. Samozřejmě bylo možné nechat všechny pěší trasy uzavřeny až do konce celé stavby, ale to by zbytečně komplikovalo život všem, kteří tudy chodí. Nejde tedy o amaterismus, kteří v tom všichni hned vidí, ale o vstřícný krok stavební firmy," zveřejnila na FB mluvčí radnice Jana Doleželová vysvětlení stavební firmy.

Možná je jen škoda, že firma svůj záměr nevysvětlila dříve. Každopádně to teď tak trochu vypadá, že v Olomouci se spoustě lidí prostě nezavděčíte :-) 

Foto: Zbyněk Koudelka - FB Olomoučáci



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty