Most Václava Rendera je skoro hotov. Přibyly i zábrany proti vandalům, v ulici vysazují stromy

Máme potvrzeno, že 1. července na most na Masarykově třídě vyjedou tramvaje i auta. A most se už rychle dostává do finální podoby. Objevily se i zvláštní útvary na konstrukci. Ježci proti vandalům.

Foto: bw

Most Václava Rendera, jak se bude přemostění Moravy poblíž Vrchního soudu v Olomouci jmenovat, bude do 30. června hotov a zkolaudován a v první červencový den na něm začne fungovat běžná doprava. Co se změnilo v posledních dnech?

Na středním oblouku konstrukce se objevily zvláštní kovové útvary. Jsou to takzvaní ježci, které architekt dodatečně umístil na oblouky kvůli bezpečnosti. Ne že by mohly zcela zabránit vstupu vandalů na konstrukci, ale zabrání snad alespoň tomu, aby někdo zkoušel z oblouků sjíždět na skejtu nebo kole. Jde o jednoduchou konstrukci z ocelových prutů.

Most i navazující silnice už mají čerstvé asfaltové vrstvy. A například před vrchním soudem už jsou vysazené nové mladé stromky. Zatím sice mnoho stínu nenadělají, ale v budoucnu by mohly Masarykově třídě dodat zpět její původní ráz, kdy byla lemována stromořadím. Tak, jak to známe z historických fotografií.

Foto: BW

Ulici už lemují nově vysazené stromy | Foto: bw

Foto: bw



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty