Flora zvelebuje olomouckou městskou tržnici, obohacení čeká i Selské trhy. Dnes jsou první

Nové zázemí pro odpočinek plné květin, truhlíky s letničkami či opravené WC. To je další část úprav, na které se v nejbližších týdnech mohou těšit návštěvníci olomoucké městské tržnice. Společnost Výstaviště Flora Olomouc ji má ve správě od letošního února. Tržnici zvelebuje a trhy obohatila o svoji akci Selské trhy. Právě v sobotu 18. června jedny probíhají!

Foto: Výstaviště Flora Olomouc

Také ty čekají novinky, část z nich bude tematicky zaměřená. Návštěvníci se tak mohou těšit například na jahodové, medové či bylinkové trhy. První takto tematicky laděné Selské trhy připravuje Výstaviště Flora již na tuto sobotu 18. června.

„Co se týče oprav a zvelebování olomoucké městské tržnice, bude dalším důležitým obdobím přelom června a července. Tehdy zde předáme veřejnosti do užívání náš další Green Point. Nacházet se bude v místech, kde stávaly nevzhledné stánky, jeho součástí budou velké záhony s letničkami a lavičky. Půjde o velice příjemné posezení. Lidé budou moci na tržnici využívat i opravené toalety, postaráme se také o velké truhlíky s květinami, jež oddělí parkoviště od prodejní plochy,“ uvedla Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.

Olomoucké výstaviště má městskou tržnici na starost od letošního února. Jeho pracovníci se zde nejprve pustili do celkového úklidu areálu a oprav nebezpečných (havarijních) míst ve zpevněných plochách. Obnova tržnice od té doby probíhá takřka neustále, a to v souladu s vedením města. „Na městské tržnici nainstalujeme také nové koše na odpadky. Máme je již objednané, dodací lhůty jsou však za současné situace dlouhé. S jejich osazením nyní počítáme na konci července. Současně budeme dál pokračovat v úpravách povrchu tohoto rozlehlého areálu,“ uvedla Eva Fuglíčková.

SELSKÉ TRHY SE SPOJILY S TRŽNICÍ

Součástí obnovy městské tržnice je také obohacení zdejších hojně navštěvovaných trhů. Výstaviště Flora sem z parku přeneslo svoji oblíbenou akci Selské trhy, nabídka pro návštěvníky městské tržnice se tímto vítaným krokem obohatila o další sortiment.

„Prodejci ze Selských trhů se do provozu městské tržnice skvěle začlenili. Někteří do Olomouce přijíždějí častěji, kromě víkendů zde prodávají i ve všední dny,“ uvedla ředitelka Výstaviště Flora Olomouc. Připravené jsou také další novinky, část Selských trhů bude tematicky laděná. Hned tuto sobotu 18. června se lidé mohou těšit na Jahodový selský trh. Jeho součástí bude kromě obvyklé plnohodnotné nabídky ostatních prodejců také doprovodný program zaměřený na jahody. Od 9 do 11 hodin bude mimo jiné připravený rukodělný workshop pro děti, rady pro pěstování jahod, recepty na jejich zpracování či řada zajímavostí spojená s touto rostlinou.

„V plánu máme uspořádání dalších tematicky laděných Selských trhů. Další se bude konat v sobotu 23. 7., půjde o Medový selský trh. Následovat budou bylinkové trhy, dále bramborové či rybí trhy. O přesných termínech budeme veřejnost informovat,“ upřesnila Eva Fuglíčková, ředitelka výstaviště. Samotné Selské trhy se pak na městské tržnici konají vždy od 7 do 12 hodin, a to v následujících termínech: 18. června, 23. července, 27. srpna, 10. a 24. září, 15. a 29. října.

Foto: Výstaviště Flora Olomouc




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty