Další etapa rekonstrukce ulice Okružní je u konce. Navazující práce v Hraniční ulici možná odloží

Okružní ulice je znovu průjezdná. Na loňské opravy této části ulice, která spojuje olomoucké městské části Nová Ulice, Tabulový vrch a Neředín, v dubnu navázala další etapa rekonstrukce komunikace. Stavební práce se tentokrát odehrávaly v úseku mezi křižovatkami ulic Hněvotínská a I. P. Pavlova. Další stavební aktivita o ulici dál bude možná odložena.

Foto: olomouc.eu

Stavbaři práce na komunikaci v Okružní ulici dokončili v termínu a ve čtvrtek 16. června mohl být po kolaudaci v místě opět obnovený provoz.

Rekonstrukce se týkala přibližně 625 metrů dlouhého úseku, na kterém byl vyměněný asfaltový kryt vozovky, betonové obruby i uliční vpusti. „Zároveň jsme se rozhodli v rámci této probíhající stavby opravit i téměř čtvrt kilometru dlouhý chodník ze starých betonových panelů, jehož rekonstrukce původně nebyla součástí projektu. Pokud je to možné, snažíme se stavby v jednom místě realizovat zároveň, aby dopady uzavírek a probíhajících stavebních prací byly co možná nejmenší,“ vysvětluje investiční náměstek primátora města Olomouce Marin Major.

Náklady na realizaci této etapy rekonstrukce Okružní ulice včetně opravy chodníku byly 11,9 milionu korun.

Na tuto investici měla v červenci navazovat přestavba světelných křižovatek v Hraniční ulici na koordinovaný tah. Podle aktuálních informací se ale bude teprve rozhodovat, zda se tato akce letos vůbec uskuteční.

Okružní před rekonstrukcí | Foto: archiv olomouc.eu

Okružní po rekonstrukci | Foto: olomouc.eu



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty