Nikdo nezůstane bez respirátorů. Město slibuje zásobování pro seniory

Skoro tisíc balení po padesáti kusech zdravotních roušek dnes rozvezli pracovníci odboru sociálních věcí obyvatelům ubytoven v Olomouci. Zdravotní roušky město obdrželo z potravinové banky, jíž je jako provozovatel sociálních služeb partnerem. Významnou pomoc teď město připravuje pro seniory.

Respirátory rozdává město svým seniorům / Foto: mmol

„Až deset tisíc respirátorů FFP2 chceme poskytnout nejohroženějším skupinám seniorů, kteří žijí v některém ze čtrnácti městských domů pro seniory,“ uvedl primátor Mirek Žbánek po jednání Krizového štábu Olomouc v pondělí dopoledne. Jedná se o zhruba 750 osob, takže na každého vyjde osm respirátorů. „Distribuce se odehraje během tohoto týdne,“ upřesnil primátor.

„Jsme také v kontaktu s předsedy klubů seniorů, kteří monitorují situaci ve svém okolí. Pokud se na nás obrátí, že i někteří další senioři mají problém zajistit si respirátory, určitě jim pomůžeme a respirátory zajistíme,“ doplnil Martin Major, náměstek, který má na starosti ochranu obyvatel.

Olomoucký krizový štáb dnes jednal také o situaci ve školství, přičemž pověřenými zařízeními pro děti rodičů z první linie je ZŠ Stupkova a Mateřská škola Jílová. V pověřené základní škole je momentálně ve výuce 33 dětí, v mateřské škole asi jedenáct malých žáčků. Zabýval se analýzou a praktickými dopady vládních nařízení na fungování města a život v něm, a vyslechl informace o průběhu šíření epidemie od zástupce Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje. Epidemiolog z KHS potvrdil dřívější předpoklady, že počet nakažených osob roste velmi rychle a že pravděpodobně nadpoloviční většinu už tvoří případy tzv. britské mutace.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty