Školy znovu ožívají, školáci se budou dvakrát týdně ve škole testovat

Po mnoha měsících se v pondělí 12. dubna se část žáků vrátí zpět do lavic. Většina škol zahájí rotační výuku, při které se budou děti střídat ve výuce ve škole a doma vždy po týdnu. Speciální školy a malotřídky obnovují běžnou prezenční výuku.

Ilustrační foto: Olomoucký kraj

Vždy v pondělí a ve čtvrtek se budou děti ve školách testovat antigenními neinvazivními testy. Celkově se návrat do škol týká více než 430 tisíc dětí.

Rozvolnění opatření, která souvisí s pandemií koronaviru, se týká také některých krajem zřizovaných škol a školských organizací.

„Vím, že vládou nastavený způsob návratu dětí do škol mohou provázet problémy. Přesto věřím, že společnou snahou a vzájemným respektem obnovení prezenční výuky zvládneme,“ uvedl radní Olomouckého kraje pro oblast školství Aleš Jakubec.

Rodiče dětí, jichž se návrat do škol týká, už byli informováni řediteli jednotlivých zařízení. Souhrnné informace najdou zájemci na webu Olomouckého kraje https://www.olkraj.cz/informace-k-navratu-do-skol-aktuality-10406.html a na stránkách KRAJPOMAHA.cz.

Zdroj: Olomoucký kraj




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty