Nová zastávka je bezbariérová! Její oprava stála bezmála milion korun

Autobusová zastávka Kmochova ve směru na Hněvotínskou ulici je od pondělí 27. června opět v provozu. Po sedmi týdnech stavebních prací už zastávka vyhovuje požadavkům bezbariérovosti a cestující ji opět mohou začít využívat. V prosinci loňského roku byla dokončena úprava zastávky ve směru do centra, nyní už jsou bezbariérové zastávky v obou směrech.

Foto: olomouc.eu

„Zastávka byla ve zhoršeném stavebně technickém stavu a již nevyhovovala z hlediska bezbariérového nástupu do autobusů ani bezbariérového přístupu na nástupiště,“ popisuje důvody rekonstrukce náměstek primátora Major. Nyní už je zastávka v bezbariérovém provedení a pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace vyhovuje. Osmnáct metrů dlouhé nástupiště bylo také předlážděno novou betonovou dlažbou 40/40 cm a celý zastávkový pruh dostal kryt ze superplastifikovaného betonu. Celkové náklady na opravu autobusové zastávky byly 970 tisíc korun.

Do konce roku přibude na zastávce ještě inteligentní označník. Prozatím se mohou cestující orientovat podle klasického stojanu s jízdním řádem.

Na zastávce také vznikly nové ostrůvky pro zeleň. Výsadbu doplní během podzimu odbor městské zeleně a odpadového hospodářství.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty