Přilby, člun, raft, dýchací přístroje i auto. Olomoučtí hasiči dostanou od města novou techniku

Dobrovolní hasiči získají nové vybavení a zásahovou techniku. Bude to především dýchací technika, osvětlovací systémy, ochranné prostředky a speciální vysavač. O významu dobře vybavených hasičských sborů se toto léto přesvědčujeme více než kdy jindy.

Ilustrační foto: Rej.cz

„Město Olomouc tuto techniku hasičům pořídí za přispění dotační prostředků z Olomouckého kraje a Generálního ředitelství hasičského záchranného sboru ČR,“ upřesnil náměstek primátora Martin Major. Samo město Olomouc přispěje ze svého rozpočtu částkou 594 tisíc korun, Olomoucký kraj přidá v rámci dotačního programu na podporu JSDH částku přes 236 tisíc korun.

„Hasiči teď díky tomu obdrží nové zásahové obleky, přilby, rukavice, obuv, motorový člun a nafukovací raft, ochranné helmy a přilby na vodu, svítilny, elektrocentrály,“ vyjmenoval náměstek Major. Věcné prostředky a techniku si mezi sebe rozdělí jednotky sborů dobrovolných hasičů Droždín, Holice, Chomoutov, Lošov, Olomouc (Černovír, Chválkovice), Radíkov a Topolany. To ale není vše.

V letošním roce totiž dobrovolní hasiči z Lošova dostanou také nový automobil s hasičskou vestavbou. Olomoucký kraj podpoří nákup automobilu dotací ve výši 100 tisíc korun a Ministerstvo vnitra – Generální ředitelství HZS ČR se přidá s dotací ve výši 450 tisíc korun.

„Díky získávání finančních prostředků z dotačních programů se nám daří pořizování nového či obměna stávajícího vybavení a techniky pro jednotky dobrovolných hasičů, čímž dochází ke zvyšování úrovně požární ochrany na území města Olomouc a profesionalizaci našich hasičů,“ dodal Martin Major.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty